22.10.14

Απιστευτο ΚΙ ΟΜΩΣ! Φορολογούν το... Ίντερνετ!

dinatos info
Τη φορολόγηση των των gigabyte που διακινούνται στο Ίντερνετ, προτείνεί η κυβέρνηση της...
Ουγγαρίας. Η ρύθμιση αυτή συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των προτεινόμενων φορολογικών μέτρων για το 2015και σύμφωνα με το ουγγρικό Υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να αποφέρει στα ταμεία του κράτους έσοδα 20 δισ. φόριντ το χρόνο ή αλλιώς 65,29 εκατομμύρια ευρώ.

Το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει άρθρο που προβλέπει φόρο 150 φόριντ ανά gigabyte κίνησης (€0,49/GB), αν και επιτρέπει στους υποκείμενους στον φόρο -δηλαδή τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών- να απαλλαγούν από πρόσθετους φόρους με βάση τον κύκλο εργασιών. Η συντηρητική κυβέρνηση του Βίκτορ Oρμπάν έχει και στο παρελθόν επιβάλλει ειδικούς φόρους στις τραπεζικές συναλλαγές, στον κλάδο λιανικής πώλησης και στις τηλεπικοινωνίες, ριψοκινδεύοντας, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, τα έσοδα του εκάστοτε κλάδου και αποκαρδιώνοντας δυνητικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Η είδηση, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει εξοργίσει τους συνδρομητές ίντερνετ και ήδη οργανώνονται κινητοποιήσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, πριν την ψήφιση δηλαδή του επίμαχου νομοσχεδίου.
http://www.moneypro.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook