22.12.14

Τι μπορείς να πάθεις αν κοιμάσαι περισσότερες από 9 ώρες κάθε μέρα!

dinatos info
Και ποιος δεν αγαπάει τον ύπνο. Εγώ προσωπικά τον λατρεύω. Αν δεν κοιμηθώ τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα δεν....
μπορώ να λειτουργήσω μέσα στην ημέρα. Τον χρειάζομαι τον ύπνο,τον αγαπώ! Αλλά κάποιες φορές το παρακάνω και κοιμάμαι μέχρι και 12 ώρες, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Υπερβολικός ύπνος και επιπτώσεις στην υγεία μας

Ξέρω, πολλοί θα πούνε ο ύπνος κάνει καλό, και πρέπει να κοιμάσαι, αλλά ξέρεις τι κακό σου κάνει ο υπερβολικός ύπνος;

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ιδανική διάρκεια ύπνου πρέπει να κυμαίνεται γύρω στις 7-9 ώρες, για να μπορεί να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μας στις δυσκολίες της μέρας. Επίσης, τονίζουν πως είναι αναγκαίο να κοιμόμαστε τόσες ώρες μιας και δεν μπορεί να τις αναπληρώσει ο οργανισμός μας, ούτε και τα Σαββατοκύριακα ή τις Κυριακές. Ο νυχτερινός ύπνος είναι ο,τι καλύτερο για τον οργανισμό μας.

Ωστόσο, ο ύπνος που διαρκεί περισσότερο από 9 ώρες θεωρείται υπερβολή και μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα,εγκεφαλικό, παχυσαρκία, διαταραχές στον θυροειδή αλλά και κατάθλιψη.
Τις περισσότερες φορές είναι και μια προειδοποίηση ο,τι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό μας. Κάποιες φορές οφείλεται και στο ο,τι δεν κοιμόμαστε καλά,λόγω αυπνίας

Η μεγαλύτερη επίπτωση είναι ο,τι απορυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας και μας κάνει επιρρεπείς σε πολλές αρρώστιες. Όταν κοιμόμαστε τόσο πολύ, χάνουμε το πολύτιμο φως του ήλιου ,που συμβάλει στη καλή υγεία του ανοσοποιητικού μας.

Για αυτό η συμβουλή μου είναι να προσπαθείς να κοιμάσαι , όσο το δυνατόν νωρίτερα μπορείς και να ξυπνάς νωρίς για να απολαμβάνεις τον ήλιο και τα οφέλη του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook