8.12.14

Η κυβέρνηση εκβιάζει με το μπλοκάρισμα της αναθεώρησης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποσχεθεί Σύνταγμα από το λαό.



Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συνταγματική εκτροπή, επειδή αρνείται να ψηφίσει ΠτΔ και έτσι θα οδηγήσει τη χώρα σε...
εκλογές. Όμως, αν αυτό είναι απόλυτο δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια η κυβέρνηση κάνει κάτι πολύ χειρότερο.

Ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος από τον Ιούνιο του 2013, οπότε και έκλεισε η  πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση και τώρα όλα να είναι έτοιμα για...
την επόμενη Βουλή, εντούτοις δεν το έκανε. Τώρα αποδεικνύεται το γιατί.
Όπως το είχαμε επισημάνει έγκαιρα, ήθελε προφανώς να βάλει το θέμα αυτό πακέτο με την εκλογή του ΠτΔ και με τον τρόπο αυτό να εκβιάσει πολιτικά πως αν δεν εκλεγεί ΠτΔ τότε θα διαλυθεί η Βουλή και δεν θα υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος πριν από το 2022. Τελικά, πράγματι αυτό έκανε.
Από το άλλο μέρος και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα μπορούσε κι αυτός να θέσει σε κίνηση, από τον Ιούνιο του 2013, την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος (αφού απαιτείται η υπογραφή μόνο 50 βουλευτών) και έτσι να στριμώξει την κυβέρνηση και να την αναγκάσει να συρθεί στη διαδικασία πάνω στις δικές του προτάσεις (διαφορετικά θα κατηγορούταν η κυβέρνηση ότι μπλοκάρει την αναθεώρηση), εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ κώφευσε, σαν να ήθελε και αυτός να μπλοκαριστεί η αναθεώρηση και να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.
Όμως, από το να κάνει αυτό το πολιτικό σύστημα την αναθεώρηση του Συντάγματος πάνω στα δικά του μέτρα, μακάρι να μπλοκαριστεί η αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε αναγκαστικά και κάτω από τη λαϊκή πίεση, να φύγει η αποκλειστική αρμοδιότητα του Συντάγματος από τα χέρια του πολιτικού προσωπικού και να περιέλθει στην αρμοδιότητα του λαού.
Σε κάθε περίπτωση όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τα πάντα, αν υποσχεθεί ότι θα ξεμπλοκάρει αμέσως τις διαδικασίες για το Σύνταγμα, άσχετα με την τωρινή διάλυση της Βουλής, με την προκήρυξη ενός συνταγματικού δημοψηφίσματος για νέο Σύνταγμα από τον κυρίαρχο λαό. Εκτός και αν κάποιος μας πει ότι ο λαός δεν είναι κυρίαρχος και δεν μπορεί να αλλάξει τον καταστατικό του χάρτη.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook