21.12.14

Εκλογές εδώ και τώρα για να καθαρίσει (και) η κόπρος του Αυγείου!

 
Μα, γίνονται απόπειρες χρηματισμού πολιτικών στην Ελλάδα;


Μόλις πρόσφατα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, δεν είχε χαρακτηρίσει αστειότητες τις καταγγελίες για δωροδοκία βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η...
εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Φωτιά στα μπατζάκια της καταρρέουσας συγκυβέρνησης οι καταγγελίες του Παύλου Χαικάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Δεν θα επεισέλθουμε στην ουσία των καταγγελιών. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, παρότι προκαλεί ερωτηματικά η αδράνεια των αρχών να ελέγξουν εγκαίρως το υλικό της παρανομίας, από την οποία μπορεί να προέκυπτε χάλκευση της Προεδρικής εκλογής. Γιατί οι αρχές άφησαν να περάσει η πρώτη ψηφοφορία και χρειάστηκε η δημόσια καταγγελία του βουλευτή για να ενεργοποιηθούν;

Οφείλουμε πάντως, να επισημάνουμε το γεγονός ότι η Προεδρική εκλογή, σημαδεύεται από ένα νοσηρό παρασκήνιο πολιτικής αποσταθεροποίησης και ανωμαλίας, αποκτώντας διαστάσεις αποτρόπαιου πολιτικού θρίλερ. Αηδιασμένοι οι πολίτες παρακολουθούν τη σαπίλα και το βόρβορο του διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος,

Η καταγγελία των ΑΝΕΛΛ, έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου. Εξ ου και η πρωτοφανής αντίδραση του πρωθυπουργού να μηνύσει τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη. Κάτι που ο Σαμαράς, δεν έπραξε με τον Ηλία Κασιδιάρη ή έστω τον Τάκη Μπαλτάκο...

Ενισχύεται το κλίμα καχυποψίας και ενοχής, λειτουργώντας αποθαρρυντικά για όσους βουλευτές είχαν την πρόθεση να συμπαραταχθούν με το κυβερνητικό μπλοκ προκειμένου να παραμείνουν για ακόμη ενάμιση χρόνο στη Βουλή, απολαμβάνοντας τα οικονομικά προνόμια των «πατέρων του έθνους».
Ηδη, οι βουλευτές Βουδούρης και Παραστατίδης, απευθυνόμενοι στους ανεξάρτητους συναδέλφους τους, που άλλαξαν στάση μεταξύ των ψηφοφοριών για Προϋπολογισμό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούν να απέχουν από τις υπόλοιπες δυο ψηφοφορίες, λόγω της «βαριάς σκιάς» που ρίχνουν στη διαδικασία οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη.

Ωστόσο, προκαλεί δυσάρεστες σκέψεις η επιμονή της Άγκελα Μέρκελ (στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες), πως η Προεδρική εκλογή στην Ελλάδα θα έχει αίσιο αποτέλεσμα!

Από που προκύπτει αυτή η αισιοδοξία, όταν είναι σαφές ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν Στ. Δήμα, ταυτόχρονα προσφέρουν «λευκή επιταγή» στη συγκυβέρνηση για να υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές, η οποία συνεπάγεται νέα οδυνηρά μέτρα, νέες επαχθείς δεσμεύσεις, νέο καταστροφικό μνημόνιο.

Οι πάντες, πλέον, αντιλαμβάνονται πως με όρους πολιτικής ομαλότητας η προσφυγή στις κάλπες τον Ιανουάριο αποτελεί μονόδρομο.

Εκλογές εδώ και τώρα για να καθαρίσει (και) η κόπρος του Αυγείου.

Άλλες λύσεις δόλιες, με κυβερνήσεις «ειδικού» και «εθνικού σκοπού», που απεργάζονται, ουδεμία σχέση έχουν με τη βούληση του λαού και το συμφέρον της χώρας.

Γράφει ο Μαγια
 http://olympia.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook