22.12.14

Ποιοί και γιατί θέλουν να τελειώσουν τον Αντώνη Σαμαρά



Βουλευτές αλληλομηνύονται, καταγγελίες για χρηματισμό εκτοξεύονται από παντού, το κλίμα στο κοινοβούλιο είναι ιδιαιτέρως βαρύ και ο στόχος των 180 απομακρύνεται όλο και...
περισσότερο. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με πιο πιθανή την ημερομηνία την 25η Ιανουαρίου έρχεται όλο και πιο κοντά. Η κυβέρνηση σπεύδει να τακτοποιήσει τις όποιες εκκρεμμότητες για αυτό και σε μια νύχτα ψήφισε 42(!) τροπολογίες αγνοώντας επιδεικτικά τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Του Βαγγέλη Νιάκα

Ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως θέλει «καθαρές λύσεις». Δηλαδή πρόωρες εκλογές, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή. Στο Μαξίμου τονίζουν πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή και κατηγορούν ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις καταγγελίες περί χρηματισμού προσπαθούν να «δηλητηριάσουν» το πολιτικό κλίμα και να «τρομοκρατήσουν» τους βουλευτές.

Ολα πλέον δείχνουν ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκλέγεται από την παρούσα βουλή γιατί το πολιτικό σύστημα χρειάζεται κάθαρση, ο βούρκος που έχει εξαπλωθεί αποκαλύπτει το σάπιο, αναδύει την φθορά και την παρακμή των θεσμών.
Οι εκλογές πλέον δεν είναι επιβεβλημένες μόνο με όρους οικονομικούς, αλλά δρομολογούνται γιατί θα λειτουργήσουν ως κάθαρση στο σαπισμένο και επικίνδυνα παρακμιακό πολιτικό σύστημα της Ελλάδος.

Ενορχηστρωμένο σχέδιο

Πηγές που βρίσκονται κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον μιλούν για ενορχηστρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του Αντώνη Σαμαρά με στόχο όχι μόνο να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση με τις εκλογές αλλά και από την ηγεσία της ΝΔ καθώς κατηγορείται ευθέως για την δυσώδη κατάσταση που έχει διαμορφώσει στο πολιτικό σκηνικό (δεξιά στροφή της ΝΔ, Τάκης Μπαλτάκος, χρηματισμός βουλευτών κλπ).

Στην άποψη αυτή φαίνεται να συγκλίνει (ανεπισήμως) και ο Κώστας Καραμανλής ενω ως βασικό αρχιτέκτονα του σχεδίου οι επιτελείς Σαμαρά υποπτεύονται τον γηραλέο – πλην πολιτικά ακμαίο – Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο συγκεκριμένος πρώην πολιτικός, λένε, έχει μακρά πείρα στις συνομοσίες και δολοπλοκίες, θέλει να εκδικηθεί για την αποστασία του ΄93 και ταυτόχρονα να ανοίξει δρόμο στην ηγεσία της ΝΔ για τα παιδιά του, την Ντόρα ή τον Κυριάκο. Υποψήφιος για την αρχηγία εμφανίζεται, από άλλα κέντρα, και ο Μάκης Βορίδης.

Δημοσίως, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μπορεί να κόπτεται υπερ της κυβέρνησης αλλά στο παρασκήνιο άλλα μεθοδεύει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο και την επόμενη ημέρα αποκαλύφθηκε ο χρηματισμός Χαικάλη και αμέσως μετά με τον νυν πρόεδρο Κ. Παπούλια. Ακόμη έγινε γνωστό ότι οι 3 μεγάλοι εκδότες της χώρας Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης συναντήθηκαν εκτάκτως (υποτίθεται για το Mega) όντως μια ημέρα πριν τις αποκαλύψεις του Χαικάλη των ΑΝΕΛ για χρηματισμό. Ακούγεται ότι οι ΑΝΕΛ έχουν στοιχεία που φθάνουν μέχρι την κορυφή της ελληνικής κυβέρνησης και άδραξαν την ευκαιρία να πιέσουν τον Σαμαρά.
Οι 3 μεγαλύτερες αποκαλύψεις (Μπαλτάκος, ηχητικό ντοκουμέντο Σαμαρά για Χρυσή Αυγή και οι καταγγελίες Χαικάλη) αποδεικνύουν ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει σαπίσει.

Είναι ξεκάθαρο ότι έρχεται μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα που δεν θα αφορά μόνο την κυβέρνηση αλλά και την δικαιοσύνη. Τα παλαιά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάνουν το προνόμιο της εξουσίας και στη θέση τους θα αναδειχθούν άλλες δυνάμεις, όσο κι αν προσπαθεί να σώσει την κατάσταση ο επιτιμος. Ακόμη η δικαιοσύνη έχει βουλιάξει στην σαπίλα, επίορκοι δικαστές δεν διστάζουν να γίνονται υποχείρια της κυβέρνησης και να εκτελούν εντολές.

Η επόμενη μέρα

Το σχέδιο λοιπόν φαίνεται να είναι η επόμενη ημέρα στην ΝΔ, μια επόμενη ημέρα χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά. Ρεαλιστικά, ούτε ο Καραμανλής ούτε η οικογένεια Μητσοτάκη τρέφουν πραγματική συμπάθεια στον Αντώνη Σαμαρά, θεωρούν ότι με την πολιτική του συρρίκνωσε σε μικρομεσαίο κόμμα την κεντροδεξιά και επίσης δεν είναι τυχαίο ότι επί ηγεσίας του έχουν υπάρξει πολλές αποσχιστικές δυνάμεις στον χώρο της Δεξιάς. Αν ο Σαμαράς τελειώσει ή όχι πολιτικά αυτό θα φανεί στον πορεία καθώς διαθέτει ισχυρό μηχανισμό και προφανώς όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών και την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το ισχυρό πολιτικοοικονομικό σύστημα στην Ελλάδα, δείχνει να τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός με τη σειρά τα έχει βρει με την Τρόικα καθώς θα υπογράψει την ECCL γραμμή ίσως με κάποιες διαφοροποιήσεις. Για αυτό και δίνει συνέχεια διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, παρά τις ενστάσεις της ομάδασ Λαφαζάνη που είναι απλώς μειοψηφία. Συνεπώς κάποιες αναταράξεις μπορεί να υπάρξουν, αλλά δεν θα είναι απειλήί ούτε για τα εδώ κύρια συμφέροντα, ούτε για το πολιτικό σύστημα της ευρωζώνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι αυτοί (ΣΕΒ, οικονομικοί παράγοντες κλπ) θέλουν τον εκσυχρονισμό και την ομαλή λειτουργία του του κράτους ενω διασφαλίζει την παρουσία της Ελλάδος στο ευρώ και θα προσπαθήσει να εξυγιανθούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά τα δημόσια οικονομικά.

sofokleousin.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook