23.3.15

Φοράς φακούς επαφής; 10 συμβουλές που θα σε σώσουν!

dinatos info 
Περίπου το 40% των ανθρώπων έχουν κάποια πάθηση στα μάτια. Είτε μυωπία, είτε πρεσβυωπία, είτε στραβισμό, είτε καταρράκτη για τις πιο μεγάλες ηλικίες...

Φοράς φακούς επαφής; Και εγώ! Έλα να σου....
δείξω 10 συμβουλές συντήρησης και καθαριότητας των φακών επαφής σου που θα σε βοηθήσουν σίγουρα!

Φακοί επαφής και υγεία

1) Άλλαζε συχνά τους φακούς
Αν χρησιμοποιείς φακούς διάρκειας ενός μήνα, μην τους αφήσεις να λήξουν και μετά από κανα δίμηνο πάρεις καινούριους. Ο κάθε φακός περιέχει χημικά που εξασθενούν μετά το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στη συσκευασία και δεν προστατεύει το μάτι κατάλληλα.

2) Μην πιάνεις τους φακούς με βρώμικα χέρια
Από τους πιο σημαντικούς κανόνες. Πάντα να πλένεις καλά τα χέρια σου πριν βάλεις τα χέρια σου στα μάτια σου για οποιοδήποτε λόγο για να αποφύγεις τις μολύνσεις. Τα μάτια μας είναι τα πιο σημαντικά..

3) Μην κοιμάσαι με τους φακούς
Πάντα να βγάζεις τους φακούς σου, πρίν πέσεις για ύπνο. Γιατί; Γιατί όταν κοιμόμαστε, το μάτι μας ξεραίνεται με αποτέλεσμα ο φακός να κολλάει πάνω του και το πρωί να μην βγαίνει με τίποτα ή να έχει κολλήσει στο πίσω μέρτος του ματιού... (πίστεψε με δεν θες να το πάθεις. Το έχω πάθει!)

4) Ανανέωνε συχνά το υγρό των φακών
Φρόντισε να αλλάζεις το υγρό στη θήκη των φακών τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Δεν πρέπει να βάζεις τους φακούς ξανά μέσα σε βρώμικο υγρό.

5) Μην τρίβεις τα μάτια σου
Απαγορεύεται! Εκτός του ο,τι τα χέρια σου είναι τεράστια πηγή μικροβίων, μπορείς έυκολα να ερεθίσεις τα μάτια σου και τη περιοχή κάτω από αυτά που είναι τόσο ευαίσθητη. Επίσης, μπορεί αν μετακινήσεις άθελα σου τον φακό και να μπει πάλι στο εσωτερικό μέρος του ματιού σου.. (είπαμε δεν θέλεις να το πάθεις!)

6) Μην φοράς φακούς στη παραλία ή τουλάχιστον απέφυγε το
Αν έχεις έντονο πρόβλημα μυωπίας, φόρεσε φακούς αλλά φρόντισε να βάλεις κάποιους παλιούς για να μην καταστρέψεις τους καινούριους σου. Εκτός του ο,τι το αλάτι διαβρώνει τον φακό, μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις κάποιο μικρόβιο απο την άμμο και τον αέρα. Τέλος τα μάτια σου θα στεγνώσουν από τη θάλασσα και θα.. (δεν στο ξαναλέω κατάλαβες, πιστεύω)

7) Μην πλένεις με σαπούνι το δοχείο των φακών
Αν θέλεις να πλύνεις το δοχείο, απλά πλύνε το με λίγο χλιαρό νερό και σκούπισε το καλά με ένα καθαρό πανάκι.

8) Μην φοράς τους φακούς , όταν κάνεις ντουζ
Η συμβουλή μου είναι να φορέσεις τους φακούς, αφού τελειώσεις με το μπάνιο σου γιατί εκτός του ο,τι υπάρχει κίνδυνος να μπει σαπουνάδα στο μάτι σου, λόγω του ζεστού νερού, μπορεί να στεγνώσουν τα μάτια σου και να σε τσούζουν. Ξηρότητα και σαπουνάδα στα μάτια σου. Ότι χειρότερο.

9) Μην τους φοράς, αν έχεις κάποιο πρόβλημα

Αν έχεις πάθει κάποια μόλυνση (επιπεφυκίτιδα κλπ), μην βάζεις τους φακούς μέχρι να περάσει το πρόβλημα. Αρκέσου στα παλιά παραδοσιακά και στυλάτα γυαλιά που τόσο σε κολακεύουν.

10) ΜΗΝ αλλάζεις υγρό για τους φακούς

Άν έχεις ξεκινήσει με έναν συγκεκριμένο ορό για τους φακούς σου, μην τον αλλάξεις για κάποιον χαμηλότερης τιμής ή ποιότητας. Το μάτι σου μπορεί να αντιδράσει σε κάτι που δεν ξέρει και να αντιμετωπίσεις χειρότερα προβλήματα...
http://eisaimonadiki.blogspot.gr/2015/02/10.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook