2.3.15

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ! Σκηνικό Ιμίων στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο με τουρκικά δημοσιεύματα να ρίχνουν... λάδι στη φωτιά ! !

 
ΧΟΥΡΙΕΤ: "ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΟΤΑΜ"...

Σκηνικό Ιμίων επιχειρεί να στήσει η Άγκυρα στο Αιγαίο επιστρατεύοντας τα ΜΜΕ μέσω των...
οποίων ρίχνει «λάδι στη φωτιά» της έντασης με την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της σημερινής «Χουριέτ», όπου η εφημερίδα κάνει λόγο για «ταραχή της ελληνικής κυβέρνησης» μετά τη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε για την δημιουργία πεδίου βολής στο κέντρο του Αιγαίου.

Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν πολλές φορές τα Μέσα Ενημέρωσης για να κλιμακώνουν την ένταση. Αυτό φαίνεται πώς κάνουν και τώρα, όπως άλλωστε έκαναν και προ ημερών όταν μέσω της κρατικής τηλεόρασης δημοσιοποίησαν την πτήση του Τούρκου αρχηγού ΓΕΑ στο Αιγαίο προβάλλοντας μάλιστα ένα βίντεο από αυτήν θέλοντας να δείξουν πώς η Άγκυρα εγείρει διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Χουριέτ» έχει τον τίτλο, «Atina’da yaygara», δηλαδή, «ταραχή στην Αθήνα», όπου σχεδόν με ειρωνικό τρόπο αναφέρει ότι η έκδοση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ προκαλεί μεγάλο σαματά στην Ελλάδα. Είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου με δεδομένη και την κατάσταση όπως προβάλλεται, για σοβαρές δυσκολίες στην ελληνική κυβέρνηση να ανταπεξέλθει την δεινή οικονομική κατάσταση.

Σημειώνεται πώς πέραν την ΝΟΤΑΜ 201/15 εκδόθηκε από την πλευρά της Τουρκίας και η NAVTEX Α0889/15, με τις οποίες δεσμεύει ουσιαστικά το μισό Αιγαίο για αεροναυτικές ασκήσεις και βολές με πραγματικά πυρά κατά την περίοδο 2 Μαρτίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η Άγκυρα λοιπόν κινείται βάση δυο στρατηγικών επιλογών. Η πρώτη είναι να τεστάρει την απέναντι πλευρά για να δοκιμάσει τις αντοχές της και η δεύτερη είναι να ρίχνει «άδεια» για να πιάσει «γεμάτα», δηλαδή να βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσα περισσότερα αιτήματα μπορεί για να έχει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.


Ήταν θέμα χρόνου να το πράξει αυτό δεδομένης της εκλογής της νέας κυβέρνησης και πλέον εναπόκειται στην ελληνική πλευρά πώς θα το χειριστεί καθ’ ότι η Τουρκία τη δεδομένη στιγμή εμφανίζεται να είναι απομονωμένη διεθνώς. Αυτό κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγο για ψυχραιμία και παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις της Άγκυρας σε στρατιωτικό επίπεδο. Σε διπλωματικό το υπουργείο Εξωτερικών μπλόκαρε ήδη την τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Εκτιμάται ωστόσο πώς η Τουρκία δεν θα μείνει εδώ και θα προβεί και σε άλλες προκλητικές ενέργειες σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Για το λόγο αυτό, όπως σημειώνουν πηγές από το Πεντάγωνο, «θα πρέπει να είμαστε για όλα έτοιμοι…».

defencenet.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook