28.3.15

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ναζί ουδέποτε παραγράφονται!


Του Ηλία Μαλεβίτη*

Μιλώντας στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, άνοιξε το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, υπενθυμίζοντας στη....
Γερμανία οτι και τα δυο αυτά θέματα δεν έχουν κλείσει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνησή της!

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός καλεί, με τόσο καθαρό τρόπο, τους Γερμανούς να αποκαταστήσουν τις ζημιές και τις καταστροφές που προκάλεσαν στη Χώρα μας τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τονίζοντας ότι αυτή η υποχρέωση των Γερμανών, εκτός των άλλων, είναι κυρίως ηθική, απέναντι στον Ελληνικό Λαό και την ιστορία του! Απέναντι στη Χώρα για την οποία ο μεγάλος συμπατριώτης τους, ο Γκαίτε είχε πει πως : «Ο,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα» !
Και, τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο κ. Σοϊμπλε, ο οποίος, με το σκεπτικό και το επιχείρημα ότι τα κράτη έχουν συνέχεια και δεν πρέπει να αγνοούν την ιστορία και το παρελθόν τους, μας καλεί να τηρήσουμε τις » Μνημονιακές» μας υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις. Περιμένουμε, με λίγα λόγια, να δούμε Αν η Γερμανική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της Γερμανίας, εκείνης της εποχής, στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, της οποίας αποτελεί και είναι συνέχεια! Περιμένουμε να δούμε πως θα απαντήσουν οι Γερμανοί για το κατοχικό δάνειο, την ύπαρξη του οποίου, έχουν αναγνωρίσει με την πληρωμή των δυο πρώτων δόσεων! Είναι ερωτήματα στα οποία οφείλει ο κ. Σοϊμπλε να απαντήσει με πειστικό τρόπο. Γιατί οι ισχυρισμοί περί παραγραφής τους οποίους επικαλείται δεν ισχύουν. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ναζί, ουδέποτε παραγράφονται και αυτό το γνωρίζει καλά ο νομικός κ. Σοϊμπλε !!!

*Δικηγόρος, τ.Βουλευτής



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook