31.3.15

Σε στρατιωτική ετοιμότητα τα υποβρύχια του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού

 
Σε αυξημένη στρατιωτική ετοιμότητα είναι όλα τα ρωσικά στρατηγικά υποβρύχια....

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόφ «το επίπεδο της στρατιωτικής υπηρεσίας στρατηγικών και ...
πολλαπλών χρήσεων υποβρύχιων στα διεθνή ύδατα διατηρείται υψηλό και εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας μας».

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην στρατιωτική ασφάλεια κατέχουν τα στρατηγικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων, τα οποία είναι τεχνολογικά εξελιγμένα, σε βαθμό που είναι σχεδόν άτρωτα, καθώς διατηρούν μη ανιχνεύσιμες θέσεις για τον «εχθρό» κάτω από τα παγωμένα νερά της Αρκτικής.

Πιθανή επιτιθέμενη δύναμη θα μπορούσε να υπολογίσει και να αναπτύξει με ακρίβεια ένα σχέδιο καταστροφής όλων των επικίνδυνων επίγειων στόχων, ακόμα και τις ναυτικές πυρηνικές δυνάμεις στις ρωσικές βάσεις, όχι όμως τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων.

«Ετσι, η στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας εξαρτάται σε μεγάλ ο βαθμό από την καλή λειτουργία και την απόλυτη ετοιμότητα των υποβρυχίων» είπε ο ναύαρχος Τσιρκόφ.

Αυτή τη στιγμή το Ρωσικό Πολεμικό ναυτικό διαθέτει 15 υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων, πλήρως εκσυγχρονισμένα, με κορυφαία τα υποβρύχια τύπου Borei, καθώς και τα πέμπτης γενιάς πυρηνικά υποβρύχια τύπου Yasen.

Η Ρωσία είναι ικανή να αντεπεξέλθει στο κόστος της μόνιμης παρουσίας στους ωκεανούς τουλάχιστον δύο στρατηγικών υποβρύχιων: Ενα από τον Βόρειο Στόλο και ένα από τον Στόλο του Ειρηνικού.

Και σε περίοδο απειλής για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να βρίσκονται μάχιμα έξι υποβρύχια – τρία από κάθε στόλο.

briefingnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook