21.3.15

Το εντυπωσιακό μοντέλο που έγινε η καλή νεράιδα των παιδιών [εικόνες]

dinatos 
ΕΦΤΑΣΕ ΨΗΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο λαμπερά και υποσχόμενα μοντέλα της...
παγκόσμιας μόδας, ωστόσο η Ναταλία Βοντιάνοβα δεν ξεχνάει την ταπεινή καταγωγή της και έχει ως στόχο της να βοηθήσει τα παιδιά της Ρωσίας που έχουν ανάγκη.

Oπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η ίδια ως παιδί πουλούσε φρούτα για να βοηθήσει την οικογένεια της και παράλληλα φρόντιζε την ετεροθαλή αδελφή της Οξάνα, που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση.

Ωστόσο η εντυπωσιακή ομορφιά της δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και στα 16 της συνεργάστηκε με πρακτορείο μοντέλων στη Μόσχα, το οποίο ένα χρόνο αργότερα, το 1999, της εξασφάλισε βίζα για το Παρίσι, βήμα το οποίο δεν θα έκανε χωρίς την παρότρυνση της γιαγιάς της.

Μέσα σε λίγα χρόνια η Βοντιάνοβα κατάφερε να γίνει εξώφυλλο στο Teen Vogue, να υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με τη L' Oreal, να συμμετάσχει σε σόου του Calvin Klein στη Νέα Υόρκη, να παντρευτεί δύο φορές και να αποκτήσει τρία παιδιά.

Ωστόσο το 2001 συνέβη κάτι που τη συγκλόνισε και την έδωσε έναν ιερό σκοπό στη ζωή. Η τριήμερη πολιορκία του Μπεσλάν στη Ρωσία, στοίχισε τη ζωή σε 400 ανθρώπους. Τότε αποφάσισε να κινητοποιηθεί και ίδρυσε το «Naked Heart Foundation» στο οποίο βάζει όλα τα χρήματα που κερδίζει από εξώφυλλα και πασαρέλες και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να χτίσει 136 παιδικές χαρές και να ανοίξει κοινότητες για χιλιάδες παιδιά σε όλη τη Ρωσία. Οπως είπε η ίδια «ήθελα τα παιδιά να αποκτήσουν ότι στερήθηκα εγώ ως παιδί».

Τα τελευταία χρόνια, ο στόχος του ιδρύματος έχει μετατοπιστεί και επικεντρώθηκε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στη Ρωσία σχετικά με την αναπηρία και να βοηθήσει οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με κάποιου είδους σωματική ή πνευματική αναπηρία.

Υπολογίζεται ότι τα ετήσια έξοδα του Naked Heart ανέρχονται στα 700.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Financial Times.
dinatos

dinatos1

dinatos2

dinatos3
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook