13.3.15

Ποιοι και γιατί επαναφέρουν σενάρια περί ασθένειας Πούτιν;-Τι απαντά το Κρεμλίνο


του Μανώλη Κείου

Πριν από δύο χρόνια με αφορμή και την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών από τα στοιχεία του Wikileaks διέρρευσε μια φήμη πως κάποιοι ηγέτες, που όλως τυχαίως αντιτίθενται στα σχέδια των ΗΠΑ,....

αρρωσταίνουν! Το Wikileaks μάλιστα έδινε τότε δύο χρόνια ζωής στον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος παρόλα αυτά ζει και βασιλεύει. Προς τα τέλη του 2012 ανάλογες φήμες περί ασθένειας είχαν κυκλοφορήσει στο διεθνή τύπο και για τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν. Τότε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνέντευξη τύπου διέψευσε τα σενάρια. Αυτά όμως επανήλθαν αυτές τις μέρες.

Τα...νέα περί προβλημάτων υγείας κυκλοφόρησαν αρχικά από το Reuters σε ένα ρεπορτάζ σχετικά με την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στο Καζακστάν.

Ποια είναι απάντηση του Κρεμλίνου; Αποστομωτική αν μη τι άλλο... «Η χειραψία του σπάει χέρια» είπε ο Γραμματέας Τύπου απορρίπτοντας τις νές φήμες περί ασθένειας του Πούτιν και προσθέτοντας ότι η ίδια η είδηση ​​θα μπορούσε να είναι ένα αποτέλεσμα της «ανοιξιάτικης τρέλας» ορισμένων δημοσιογράφων.

"Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, όλα είναι εντάξει. Έχει συναντήσεις εργασίας όλη την ώρα, "δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα σε συνέντευξη στ οραδιόφωνο "Ηχώ της Μόσχας". "Από τη στιγμή που ο ήλιος εμφανίζεται την άνοιξη, όταν η μυρωδιά της άνοιξης είναι στον αέρα, μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από κρίσεις. ... Κάποιοι έχουν ψευδαισθήσεις για κυβερνητική διάλυση και μερικοί δεν μπορούν να δουν τον Πούτιν στην τηλεόραση για αρκετές ημέρες », συμπλήρωσε

Η σημερινή κατάσταση θυμίζει αυτή του Νοεμβρίου 2012, όταν ρωσικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του Πούτιν είχε επιδεινωθεί. Δημοσιογράφοι επεσήμαναν ότι οι επισκέψεις του προέδρου στη Μόσχα από την προαστιακή του κατοικία είχαν γίνει λιγότερο συχνές και ότι είχαν ακυρωθεί πολλά διεθνεή ταξίδια λόγω ενός πόνου στην πλάτη.

Τότε ο Πεσκόφ είχε απορρίψει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν και υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν είναι ημι-επαγγελματίας αθλητής και κατά συνέπειαν 'οπως και κάθε αθλητής έχει πολλά παλιά τραύματα, αλλά αυτά δεν περιορίζουν τις επαγγελματικές του δραστηριότητες με οποιονδήποτε τρόπο.

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο Πούτιν αναφέρθηκε ο ίδιος στο θέμα κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συνέντευξης Τύπου. Χαρακτήρισε ψευδείς τις αναφορές σχετικά με προβλήματα υγείας κα ιισχυρίστηκε πως αυτές οι φήμες είχαν κυκλοφορήσει από τους πολιτικούς αντιπάλους του, οι οποίοι προσπάθησαν να αμφισβητήσούν την ικανότητά του να κυβερνήσει τη χώρα

tilegrafima.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook