15.3.15

Α. Φλαμπουράρης: Θα πληρώσουμε το χρέος "με αέρα"


Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης, σχολιάζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι...
κίνδυνος «ατυχήματος» δεν υπάρχει για την Ελλάδα και ότι η χώρα θα πληρώσει το χρέος της… «με αέρα».

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον αν υφίσταται κίνδυνος «ατυχήματος», ο υπουργός απαντά: «Όχι δεν υπάρχει ‘ατύχημα’. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;».

Και συνεχίζει: «Αέρας είναι. Γι’ αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρεται στην ανάγκη για μια εποχή συμφιλίωσης, «γιατί ο εχθρός είναι απέναντι, όχι μέσα μας», και σε ερώτηση για το ποιος είναι ο εχθρός, απαντά: «ο καπιταλισμός». Εξηγώντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ότι «ο πλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερους. Πρέπει να μεγαλώσει η πίτα και να αναδιανεμηθεί ο πλούτος».

Ο υπουργός παραδέχεται, επίσης, ότι «προσγειώθηκε» απότομα στις δυσκολίες (σ.σ. με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ), εκφράζει ωστόσο την πεποίθηση ότι η οικονομική ασφυξία θα χαλαρώσει, ώστε η κυβέρνηση να ασκήσει την πολιτική που επιθυμεί. «Θεωρώ ότι μπορούμε» απαντά σε σχετική ερώτηση. «Μέσα από δυσκολίες βέβαια. (…) Εμείς είμαστε διαμεσολαβητές. Ουσιαστικά αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και θα προσπαθήσουμε να τις μετουσιώσουμε σε πολιτική πράξη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πηγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook