2.3.15

Η πρώτη νίκη: Μετά το ελληνικό "casus belli" η Άγκυρα εξαιρεί την Λήμνο - Η Αθήνα δεν υποχωρεί


Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ"

Μια πρώτη όχι συνολική αλλά στρατηγική σημασίας υποχώρηση τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο προχώρησε η Άγκυρα πριν...
λίγο εξαιρώντας τη Λήμνο από τις ΝΟΤΑΜ/ΝΑVTEX που εξέδωσε και βάση των οποίων δέσμευε όλο το σύνολο του Κ.Αιγαίου και μέρος του Β.Αιγαίου, και χερσαία τμήματα της Λήμνου από ήμερα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια δήλωσης που έκανε στο defencenet.gr o ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ο οποίος απαντώντας για το πως προτίθεται να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα το ΥΠΕΘΑ μετά την αντίδραση από το ΥΠΕΞ δήλωσε ότι:

"Το ΥΠΕΞ κατ'εντολή του πρωθυπουργού αποφασίζει για το ποια θα είναι η αντίδραση. Εμείς πράττουμε. Και αν χρειαστεί θα διαπιστώσετε το περιεχόμενο των πράξεών μας και πως εννοεί η κυβέρνηση το casus belli"

Μία νέα ΝΟΤΑΜ (αγγελία προς αεροναυτιλλομένους) εξέδωσε σήμερα η Άγκυρα με την οποία τροποποιεί την προηγούμενη αγγελία για τη μονομερή δέσμευση μιας τεράστιας έκτασης στο βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο προκειμένου η τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Η νέα ΝΟΤΑΜ με αριθμό 0900/15, τροποποιεί την αρχική αγγελία (0889/15 που εκδόθηκε στις 27 Φεβρουαρίου). Αυτό που αλλάζει είναι ότι οι Τούρκοι αφαιρούν την Λήμνο από την περιοχή που με το έτσι θέλω μετατρέπουν σε πεδίο βολής για την πραγματοποίηση αεροπορικών ασκήσεων.

Από το πρωί της Δευτέρας, η περιοχή που οι Τούρκοι θέλουν να μετατρέψουν σε πεδίο βολής περιελάμβανε τμήμα του διεθνούς εναέριου χώρου, σημαντικό κομμάτι του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά δεν σταματούσε σ' αυτά:

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ συμπεριλάμβανε και τμήμα του ελληνικού εδάφους στο νοτιοανατολικό άκρο της Λήμνου. Επρόκειτο για σοβαρότατη πρόκληση, αφού ξεκάθαρα οι Τούρκοι είχαν συμπεριλάβει ελληνικό έδαφος -και συγκεκριμένα το ακρωτήριο της Αγίας Ειρήνης στη Λήμνο- σε μια περιοχή που προαναγγέλουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook