18.4.15

ΜΑΓΙΚΟ για την υγεία το … ! Μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σας 11 χρόνια νεότερο!



Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Ποπάυ έτρωγε κάθε μέρα σπανάκι για να διατηρήσει τους μυς του! Παράλληλα αυτό τον βοηθούσε, χωρίς να το ξέρει, και στη μνήμη του.


Σύμφωνα με νέα έρευνα η κατανάλωση μιας μερίδας σπανάκι, ή κάποιου άλλου πράσινου φυλλώδους λαχανικού, μπορεί να επιβραδύνει τη...
φθίνουσα πορεία της νοητικής λειτουργίας του εγκεφάλου που σχετίζεται με την ηλικία και ο λόγος είναι η βιταμίνη Κ.Ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Rush στο Σικάγο. Ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες και την νοητική λειτουργία 954 ανθρώπων που διανύουν την τρίτη ηλικία, με μέσο όρο ηλικία τα 81 χρόνια, για 5 χρόνια και διαπίστωσε ότι εκείνοι που είχαν πράσινα λαχανικά στη διατροφή τους είχαν και μεγαλύτερη νοητική οξύτητα.Οι ερευνητές, βρήκαν ότι όσοι είχαν στην καθημερινή τους διατροφή μία με δύο μερίδες πράσινα φυλλώδη λαχανικά την ημέρα, είχαν αντίστοιχη νοητική λειτουργία με άτομα 11 χρόνια νεότερα που δεν κατανάλωναν ποτέ λαχανικά.

Πέρα από το σπανάκι και άλλα λαχανικά όπως είναι η λαχανίδα (kale) μπορούν να είναι αποτελεσματικά και να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου. Είναι η πρώτη έρευνα που τονίζει τα οφέλη της βιταμίνης Κ στον εγκέφαλο, όπως σημειώνει σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ. Η ομάδα των ερευνητών πιστεύει ότι και άλλα τρόφιμα που έχουν παρόμοια θρεπτικά στοιχεία με τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα και σκοπεύουν να επεκτείνουν την έρευνά τους.

«Λόγω ότι η νοητική λειτουργία του εγκεφάλου είναι σημαντική στη νόσο Αλτσχάιμερ και την άνοια, η κατανάλωση πράσινων λαχανικών μπορεί να είναι ένας φτηνός, απλός και καθόλου επεμβατικός τρόπος για να προστατεύσει κανείς τον εγκέφαλό του από αυτές τις νόσους», αναφέρει η Martha Clare Morris, μέλος της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου.

πηγή




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook