21.4.15

Κρίση προκαλούν οι ΗΠΑ "για τα μάτια" του ... τυφλού Σ.Ξηρού! - Μαξίμου: "Μην μιλάτε εσείς για τρομοκρατία όταν υπάρχει το ISIS"!


"Στα άκρα" οδηγούν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα οι ΗΠΑ επειδή η κυβέρνηση περνάει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στον....
τυφλό τρομοκράτη και βαριά άρρωστο, Σ.Ξηρό, να αποφυλακιστεί και να κρατείται σε κατ'οίκον περιορισμό!

Για ποιο λόγο; Γιατί θεωρούν ότι "θα μπορέσει να αναλάβει ξανά τρομοκρατική δράση συνωμοτώντας από το σπίτι του! Πραγματικά αν δεν ήταν σοβαρό το θέμα, θα μπορούσε να ήταν απλά γελοίο.

Ένας τυφλός, βαριά άρρωστος, πρώην τρομοκράτης, μετά από 13 χρόνια παραμονής στην φυλακή θα μπορέσει να οργανώσει τρομοκρατικές πράξεις από το σπίτι του, ενώ θα βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό και φυσικά είναι βέβαιο ότι θα ελέγχονται οι επικοινωνίες του με τον έξω κόσμο!

Και όμως, αυτό ισχυρίστηκε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρί Χαρφ, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, έπειτα από την απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος χαρακτήρισε «μη φιλική πράξη» την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού με συνέντευξη που παραχώρησε!


Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε τα όσα ανέφερε ο πρέσβης στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι "Η ανησυχία μας για την αποφυλάκιση του τρομοκράτη, ακόμη κι αν αυτός είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, είναι πως θα μπορέσει να αναλάβει ξανά τρομοκρατική δράση συνωμοτώντας από το σπίτι του"! Απίστευτο;

Και εν συνεχεία εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερωτηθείσα με ποιο δικαίωμα τότε οι ΗΠΑαποφυλάκισαν από το Γκουαντάναμο άρρωστους τρομοκράτες για ανθρωπιστικούς λόγους ενώ αυτοί συμμετείχαν στην εξόντωση Αμερικανών πολιτών στην αποφράδα 11η Σεπτεμβρίουαπάντησε,τί; Ότι "Δεν είναι το ίδιο πράγμα καθώς οι ΗΠΑ εξασφαλίζουν ότι δεν θα αναμειχθούν και δεν θα σχεδιάσουν ξανά τρομοκρατικές ενέργειες"!

Δηλαδή, οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα σε ανρθωπισμό σε συμμαχικές δημοκρατίεςκαι αλαζονικά σκεπτόμενες διακηρύσσουν ότι "Μόνο εμείς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα εμπλακούν στο μέλλον σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο (σ.σ.: τυφλός) Ξηρός δεν θα αρχίσει πάλι τα τρομοκρατικά κτυπήματα"!

Πώς αντιδρά σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Το θέμα τέθηκε και από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τ.Κέρρι, στον Έλληνα ομόλογό του, Ν.Κοτσιά, που συναντήθηκαν πριν λίγη ώρα στις ΗΠΑ; Κατ'αρχήν με μία ψύχραιμη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά: "Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανένα τρομοκράτη, θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί".

"Είμαι εδώ" τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών (ίσως ο κορυφαίος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα) "ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για τη δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας και ελπίζω η σχέση μας να εμβαθύνει προς τη συνεργασία".

Κατά τα λοιπά η υποδοχή στην πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά πράξη της συνέντευξης του (συμπαθούς...) Αμερικανού πρεσβευτή Ν.Πιρς στην Αθήνα, η στάση της κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως σκληρή: Το Μαξίμου θύμησε τις ευθύνες των ΗΠΑ στην ενίσχυση, γιγάντωση και κυριαρχία των τρομοκρατών του ISIS στη Μέση Ανατολή και τους κινδύνους που διατρέχει αυτή τη στιγμή η περιοχή και ο κόσμος ολόκληρος από αυτή την πολιτική και επί του προκειμένου απέρριψε την αμερικανική παρέμβαση!

Το περιβάλλον του πρωθυπουργού ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

Και θύμησε ακόμα ότι "Ο νόμος δεν έχει ως στόχο το Σάββα Ξηρό. Ωστόσο και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ’ οίκον κράτηση με "βραχιολάκι". Ο εν λόγω πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού. Η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος".

Και το Μαξίμου καταλήγει:

«Ο Υπουργός των ΗΠΑ, κ. Κέρι ,πράγματι τηλεφώνησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για το Σάββα Ξηρό. Ο πρωθυπουργός τού εξήγησε το νόμο, ότι δεν αφορά το Σάββα Ξηρό και ότι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών. Και του εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να την αντιμετωπίσουν».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook