27.5.15

1 στους 2 άνδρες δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα



Το 62% των ανδρών δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Και ενώ οι γυναίκες είναι ...λίγο πιο καθαρές από τους άνδρες, το 40% φάνηκε να έχει την ίδια «βρώμικη» συνήθεια.

Η έρευνα σε 100.000 άτομα, έδειξε ότι οι γυναίκες είναι ελαφρώς πιο καθαρές από ό, τι οι άνδρες, με το 60% να πλένουν τα χέρια τους αφού πάνε στην τουαλέτα σε σύγκριση με μόλις το 38% των ανδρών. Η μελέτη , που διενεργήθηκε από την εταιρεία Initial Washroom και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μελέτες του είδους της, εξέτασε τις συνήθειες πλυσίματος των χεριών σε άτομα σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά τη χρήση της τουαλέτας, ένα άτομο έχει περίπου έχει 200 ​​εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, σε κάθε χέρι. Οι άνθρωποι στη συνέχεια μπορούν να μεταφέρουν τα βακτήρια αυτά από τα χέρια στο στόμα τους, καθώς και στις πόρτες , τα πληκτρολόγια, τα τηλέφωνα και όποια άλλη επιφάνεια ακουμπήσουν. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι ενός γραφείου, για παράδειγμα, μπορεί να έρχονται σε επαφή με ένα μέσο όρο 10 εκατομμύριων βακτηρίων την ημέρα.

Πέρυσι, Αμερικανοί ερευνητές υπογράμμισαν τη σημασία του πλυσίματος των χεριών, καθώς διαπίστωσαν ότι ένας ιός μπορεί να μεταδοθεί σε όλους τους υπαλλήλους ενός γραφείου μέσα σε δύο έως 4 ώρες.

Το πλύσιμο των χεριών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ένας από τους πιο απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης της εξάπλωσης διαφόρων ασθενειών. Τα ακάθαρτα χέρια εκτιμάται ότι συμβάλλουν κατά 50% περίπου σε όλες τις μολύνσεις των τροφίμων.

Πηγη news gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook