10.5.15

Μοναδικός παίκτης ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας - Νέα δημοσκόπηση τον "οπλίζει" έναντι των δανειστών



Μόνος του πλέον παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αφού όλες οι προσπάθειες των...
συστημικών ΜΜΕ να τον περιορίσουν και να χτυπηθούν στελέχη του έχουν αποτύχει παταγωδώς και η διαφορά του από τη ΝΔ βρίσκεται στις 18 μονάδες.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη αποδοχή που χαίρει από τους Έλληνες πολίτες ο ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης, παρότι έχει "σφυροκοπηθεί" ασταμάτητα σχεδόν απ'όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, πλην αυτών των BRICS.

O κόσμος όμως αντιδρά τελείως διαφορετικά διότι δεν έχει καμια εμπιστοσύνη πλέον στα δελτία ειδήσεων, και θεωρεί τον Τύπο βασικό υπεύθυνο για την εξαθλίωσή του λόγω της "μαγειρεμένης" πληροφόρησης που πρόσφερε τόσα χρόνια.

Άλλο πολύ σημαντικό εύρημα είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μετάνιωσε για την εκλογή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση καθώς τους αναγνωρίζει ότι προσπαθούν και θεωρούν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εάν στην εξουσία είχε παραμείνει η ΝΔ.

Με 18 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η RASS, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν». Μεγάλη εμπιστοσύνη σε Τσίπρα και Βαρουφάκη δείχνουν οι πολίτες.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 38,3%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,4%. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (5,1%), ΑΝΕΛ (4,5%), Χρυσή Αυγή (4,4%) και ΠΑΣΟΚ (3,5%).

Σε ότι αφορά το Λαϊκό Σύνδεσμο οι δημοσκόποι στερούνται της "έξωθεν καλής μαρτυρίας" δηλαδή ότι στις εκλογές και στις ευρωεκλογές εμφάνιζαν το εθνικιστικό κόμμα από την πέμπτη μέχρι την έβδομη θέση και διαψεύστηκαν οικτρά, εν προκειμένω αξιοπιστία μηδέν.

Η δύναμη του Λαϊκού Συνδέσμου συνεχίζει βέβαια να κρύβεται στην λεγόμενη "κρυφή" ψήφο, πολλοί απλώς αρνούνται να απαντήσουν όπως αποδείχτηκε και στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές. Θα πορούσε αυτό να ισχύσει την πρώτη φορά ως λάθος, όμως τις επόμενες φορές θα έπρεπε να το λάβουν υπόψιν τους.

Η δημοσκόπηση της RASS δείχνει πως το 68,9% των πολιτών λέει «ναι» στον Τσίπρα, το 73,3% εμπιστεύεται τον Βαρουφάκη, το 70,8% πιστεύει ότι οι δανειστές θέλουν να μας πνίξουν, ενώ το 57,4% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράματα σήμερα θα ήταν χειρότερα αν στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε επικρατήσει η ΝΔ.

Ακόμα το 69,8% πιστεύει ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να προωθήσει τις προεκλογικές τις θέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του δυσμενούς κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook