2.6.15

Η «ΘΗΛΙΑ» ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ένα διθυραμβικό τόνο έχει το άρθρο της γαλλικής συντηρητικής εφημερίδας «Τρίμπιουν» για την «εκπληκτική αντίσταση του Αλέξη Τσίπρα» προς τους σκληρούς της...
ευρωζώνης,δηλαδή τον εξής ένα,τον διαβολο Σόϊμπλε,τον «Χάννιμπαλ Λέκτερ» της σύγχρονης Ελλάδας.
Γράφει μεταξύ άλλων ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας

«… Η στρατηγική του Ελληνα πρωθυπουργού έχει δώσει ένα μάθημα στον Φρανσουά Ολάντ και το μάθημα είναι ότι μπορεί κανείς να αντισταθεί στην Αγκελα Μέρκελ. Οι σκληροί της ευρωζώνης,(σ.σ.δηλαδή ο Σόϊμπλε) εφάρμοσαν στην Ελλάδα την «στρατηγική της θηλιάς»,δηλαδή να την οδηγήσουν σε παράδοση με την οικονομική ασφυξία.

Όμως η εκπληκτική αντίσταση του Αλέξη Τσίπρα αντέστρεψε τους όρους και έχει οδηγήσει την ευρωζώνη στο δίλημμα ,να οδηγηθεί σε καταστροφή,διότι αυτό θα σημαίνει για την ευρωζώνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ…»
Το άρθρο και μόνο φτάνει για να λάβουν μάθημα και οι κ.κ.Σαμαράς και Βενιζέλος,Για τους «υποβολείς» της πολιτικής των Σαμαρά-Βενζιέλου,δηλαδή Πρετεντεροντερμπεντέρηδες των συστημικών ΜΜΕ-επιχειρήσεων,ούτε λόγος.
Κάντε τον κόπο να διαβάσετε τα εμετικά άρθρα Πρετεντέρη και ομοίων του,στα οποία συνεχώς γράφουν ότι στην πραγματικότητα εδώ και μήνες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ,αλλά απλώς οι δανειστές(σ.σ. οι οποίοι δεν επικρίνονται,ούτε στο ελάχιστο…) περιμένουν πότε θα βάλει μυαλό η κυβέρνηση Τσίπρα.
Υστερα ρίξτε μια ματιά στις δηλώσεις των δυο τελευταλιων ημερών απο ευρωαξιωματούχους και ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ.

Μόνο ΣΗΜΕΡΑ ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Γκάμπριελ δήλωσε ότι «ολα είναι στο τραπέζι και συζητούνται και ελπίζει σε τελική συμφωνία άμεση».
Ταυτόσημες είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ,του επιτρόπου της Ευρωπαίκής Επιτροπης γερμανού Ετιγκερ και πλήθους άλλων…

Τι είναι στο τραπέζι;

Είναι οι πιέσεις των «δανειστών» για περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς,για νέους φόρους κλπ
Ο κ.Τσίπρας στο άρθρο του στη «Μόντ» γράφει ότι περικοπές δεν μπορούν να γίνουν γιατί ήδη οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί σε ποσοστό σχεδόν 50%,ότι οι μισές συντάξεις είναι στο όριο της φτώχειας,ότι το ένα τρίτο των συντάξεων είναι κάτω απο το όριο της φτώχειας.
Η Ελλάδα έχει πρόβλημα φοροδιαφυγής,φοροαποφυγής και αρκετοί Ελληνες έχουν κρυμμένο χρήμα.
Τα μέτρα που κάνουν περικοπές όχι μόνο σε εκείνους που έχουν τέτοιο χρήμα(ευκολα βρίσκεται…),δηλαδή τα οριζόντια μέτρα επιτείνουν την κρίση και δεν πρέπει να ληφθούν.

Τα χρέη της Ελλάδας είναι εξωπραγματικά και πρέπει να αμφισβητηθούν.Η Ελλάδα έχει μόνο ένα δρόμο.Είτε να πληρώσει λογικά ποσά και να λάβει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής,είτε,εάν οι δανειστές αρνηθούν να συμφωνήσουν η Ελλάδα να ανρηθεί κάθε πληρωμή στους δυο εκ των τριών δανειστών,δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην Κομισιόν.Να πληρώσει μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αυτο με νέο διακνονισμό δόσεων.
Τι θα κάνει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και η Κομισιόν αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει;Πόλεμο κατά της Ελλάδας;
Τίποτα απολύτως δεν μπορεί να κάνει πέρα απο νομικές προσφυγές ,χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Αντίθετα,όσα έχει να χάσει απο νομικό «πόλεμο» κατά της Ελλάδας είναι πολύ περισσότερα από όσα θα κερδίσει.
Μην ξεχνάτε τη δήλωση Γιούνκερ ότι αν ένας φύγει απο το ευρώ,τότε θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την εικόνα του ευρώ διεθνώς…

[www.ntokoumenta.gr]



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook