30.6.15

Μνημονιακέ, κάνε την πάπια…


Μετά από 5 χρόνια και 150 δισ. δανεικά συν τα χρήματα που έχουν απορροφηθεί από την πραγματική οικονομία από τα αιμοδιψή μέτρα, μετά από (δήθεν) μεταρρυθμίσεις επι (δήθεν) μεταρρυθμίσεων, το....
χρέος αντι μειωθεί αυξήθηκε, το ΑΕΠ καταβαραθρώθηκε, η ανεργία τριπλασιάστηκε, με ύφεση και ελλείμματα παντού και τελικά οι μόνοι που κέρδισαν είναι οι Τράπεζες, οι καναλάρχες κι η Βόρεια Ευρώπη.
Με αυτά τα δεδομένα, θα περίμενε κανείς το μνημονιακό στρατόπεδο να ποιείση την νήσσαν.


Αντίθετως έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως «μέτωπο της λογικής» και συντάσσονται πλέον απροκάλυπτα, στο πλευρό των δανειστών στρεφόμενοι κατά της συγκυβέρνησης που διαπραγματεύεται το αυτονόητο! Δηλαδή το οτι απέτυχαν! Απέτυχαν παντού και παταγωδώς! Το Μνημόνιο απέτυχε σε όλους τους στόχους και κατά συνέπεια και το Ευρώ επίσης απέτυχε, διότι αντί να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων Πολιτών από το 2000 μέχρι σήμερα, το καταρράκωσε, συσσωρεύοντας όλα τα κεφάλαια σε ελβετικούς κι οφσορ λογαριασμούς.
Εχουμε να κάνουμε με δανειστές, διεφθαρμένους και προδότες κι όχι με έταιρους. Το «ρεαλιστικό» και το «λογικό», τα «μαθηματικά» και οι «αριθμοί» δεν λένε ψέμματα, 25% ανεργία στην Ελλάδα και 23,5εκ άνεργοι στην Ευρώπη είναι πραγματικότητα.
Ομως όπως κάθε ακριβοπληρωμένος τεχνοκράτης που κερδοσκοπεί πάνω σε τάφους, διαστρεβλώνουν την λογική. Και λογική μπορεί να θολώσει μόνο από το συναίσθημα. Ετσι διαβάλουν, ως μεταφυσικοί διάβολοι, τις λέξεις με τον φόβο. Με τον φοβο του χειρότερου μας σέρβιραν το πρώτο μνημόνιο του 2010 κι όταν ήρθαν τα χειρότερα, έσπειραν μεγαλύτερο φόβο για να πουλήσουν τον διαβόητο όρο «απελευθέρωση των απολύσεων», σαν να μην είναι άνθρωποι με ζωή από πίσω. Ψεμμα και διαβολή, οταν οι ελευθερες απολυσείς δεν ενδιαφέρουν κανένα βιομηχανο που θέλει να επενδύσει, γιατί μια βιομηχανία προσλαμβάνει κι απολύει με βάθος χρόνου, οι μόνοι που εξυπηρετούνται είναι οι Τραπεζίτες, που προσλαμβάνουν σκλάβους τον Γενάρη, και του απολύουν τον Δεκέμβρη για να αυξήσουν τα bonus με το κάματο των άλλων
Αυτό συνεχίζουν και σήμερα που για πρώτη φορά βρέθηκε κι άλλος δρόμος, θολώνουν την λογική. Αυτοί που έλεγαν πως η κριση ήρθε επειδή ζούσαμε με δανεικά, οι ίδιοι δανείστηκαν περισσότερα και τώρα απαιτούν να δανειστούμε ακόμη περισσότερα για να μην «καταστραφουμε», όταν έχουμε ήδη καταστραφει επειδή ακριβώς έχουμε δανειστεί και έχουμε πληρώσει με φόρους τους ίδιους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εκατονταπλάσιο!
Τι είναι τελικά το μαύρο «μέτωπο της λογικής» αν όχι σχιζοφρενείς φασίστες, όταν δίνουν ανθρώπινα συναισθήματα σε οργανισμούς λέγοντας «τρόμαξαν οι Αγορές», «ανήσυχα τα Χρηματιστήρια», «εκνευρισμένο το ΔΝΤ» και αντιθέτως συμπεριφέρονται σε ανθρώπους ως να μην έχουν αξία περισσότερη από το κινητό τους. Λέγοντας τον όρο «κόστους εργασίας» κρύβουν το άνθρωπο που πρέπει να επιβιώσει σε παγκάκι, ώστε να είναι πιο κερδοφόρο – οχι φθηνότερο – το προϊον της εργασίας κι έτσι να παρουσιάζει μεγαλύτερη κερδοφορία η εταιρία. Πάει στα σκουπίδια και η νεοφιλελεύθερη ουτοπια του trickle down.
Υπάρχει κι άλλος δρόμος, κι αυτό φοβούνται. Η πολιτική του χρέους και των φορεπιδρομών που συσσωρεύσε κεφάλαια από την πραγματική οικονομία στις Αγορές δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα. Η πραγματική οικονομία και η πραγματική ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τους πραγματικούς ανθρώπους κι όχι από καλοπληρωμένα ανθρωπάκια στις Βρυξέλλες και αυτό είναι το μόνο λογικό.

toxwni.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook