3.6.15

Δώστε σημασία στην ανάπτυξη του παιδιού σας

 
Το παιδί σας αναπτύσσεται συνεχώς σωματικά και πνευματικά...
Η σωματική του ανάπτυξη συνεχίζεται ακόμα και μετά την εφηβική ηλικία και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Η κληρονομικότητα, η διατροφή, τυχόν αρρώστιες που...
έχουν προηγηθεί, ακόμα και η σωστή λειτουργία των ορμονών συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό και καθορίζουν το ύψος του παιδιού σας.

Στους παράγοντες που μπορείτε να επηρεάσετε χρειάζεται να δώσετε μεγάλη σημασία, ώστε να θέσετε σωστές βάσεις από την αρχή. Η διατροφή είναι ένας από αυτούς και γι’ αυτό καλό θα ήταν να προσέχετε το φαγητό, τις ποσότητες και την πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Θα πρέπει να ακολουθείτε τις ώρες διατροφής όταν το παιδί βρίσκεται σε μικρή ηλικία, να τηρείτε το πρόγραμμα που σας έχει υποδείξει ο παιδίατρος και να αποφεύγετε ενδιάμεσα γεύματα τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία.

Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή για το παιδί σας και μην προβείτε σε δίαιτες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ενός ειδικού, ειδικότερα στην εφηβική ηλικία. Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε ακόμα και να σταματήσει πρόωρα την ανάπτυξη του παιδιού, αφού θα στερείται σημαντικά θρεπτικά στοιχεία.

Ένας απλός τρόπος να υπολογίσετε το ύψος του παιδιού σας σε γενικές γραμμές είναι ο ακόλουθος:

για αγόρια: ύψος πατέρα + ύψος μητέρας + 13 πόντοι δια δύο

για κορίτσια: ύψος πατέρα + ύψος μητέρας – 13 πόντοι δια δύο, με απόκλιση έξι έως οκτώ πόντους και για τις δύο περιπτώσεις.

Για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.


post4life.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook