25.6.15

Ο Τσίπρας, εξακολουθεί να έχει το καρπούζι και το μαχαίρι...




Γράφει ο Μαγια
Δυστυχώς, επαληθευόμαστε...Οι ...«εταίροι», σαν τις πουτάνες που θέλουν να κρυφτούν, αλλά η χαρά δεν τις αφήνει, παίζουν με την τραγωδία ενός έθνους και ενός ολόκληρου λαού. Δεν είναι στις ....
προθέσεις τους ούτε καν ο επώδυνος συμβιβασμός. Την ταπείνωση και εξαθλίωση της κοινωνίας και την υποταγή και εξευτελισμό της χώρας επιδιώκουν. Τόσο απλά, και απροκάλυπτα πλέον.

Για κάθε βήμα πίσω που κάνει η κυβέρνηση, ζητούν άλλα δέκα. Τα θέλουν όλα και δεν δίνουν τίποτα. Θέλουν να γονατίσουν τη χώρα και να διασύρουν οριστικώς και αμετακλήτως την Αριστερά. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: και την Ελλάδα να κάνουν αποικία χρέους και να τσακίσουν την Αριστερά, καθιστώντας την πολιτική της βαρβαρότητας μονόδρομο.

Η κυβέρνηση την πάτησε σαν ...άβγαλτη κορασίδα. Νόμιζε ότι είχε απέναντί της δυνατούς μεν, αλλά έντιμους και ειλικρινείς συνομιλητές.

Προσπάθησε να τους αντιμετωπίσει με αριστερές ...χαριτωμενιές. Κι όχι με ένα σαφές σχέδιο το οποίο θα στηριζόταν από ένα ισχυρό πολιτικό προοδευτικό μέτωπο και μια κοινωνία, η οποία (τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος της) θα ήταν διατεθειμένη να ματώσει για την αξιοπρέπειά της.

Ο Γιάννης Μηλιός (αλήθεια, γιατί παραγκωνίστηκε;), επαναλάμβανε, σε όλους τους τόνους, ότι «υπάρχει σχέδιο, υπάρχει στρατηγική και παρά τα όποια λάθη ή αστοχίες η κυβέρνηση έχει μόνο ένα δρόμο: να πετύχει με ένα άλμα προς τα μπρος, δίπλα στους πολίτες που την υποστηρίζουν». Και αυτό θα γίνει «με μεταρρυθμίσεις, με την αποκατάσταση της δημοκρατίας παντού και με ένα νέο εσωτερικό «μνημόνιο» για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής και του παράνομου πλουτισμού σε βάρος του δημοσίου», επισημαίνοντας ότι «η συστηματική δουλειά που έκανε η οικονομική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς θα είναι το πολύτιμο εργαλείο για τα επόμενα βήματα».

Εδώ, δεν ενεργοποιήθηκαν ούτε αξιοποιήθηκαν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου και εξακολουθεί να παραμένει αλώβητο στην εξουσία το σύστημα της Διαπλοκής, της υποτέλειας και της διαφθοράς!

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή είναι παρήγορο ότι δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τον Πρωθυπουργό σε έναν προσωρινό, αδύναμο πιόνι τους, που παριστάνει τον αριστερό.

Πάντως, κάνουν τα πάντα για να τον απαξιώσουν στα μάτια των ψηφοφόρων και των υποστηρικτών του και τελικά να τον ανατρέψουν με την καθοριστική συμβολή της εσωτερικής τρόικας.

Ιδιαίτερα μετά και το τελευταίο «όχι» του Τσίπρα, ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η πολιτική ανωμαλία, αφού έτσι θα μπορούν να εγκαταστήσουν μια νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να τους κάνει όλες τις «δουλειές».

Η χθεσινή πρόταση του Α. Σαμαρά, ο οποίος δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του Βερολίνου: Αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, είπε, να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα «χαρτιά» είναι σημαδεμένα και το «παιχνίδι» στημένο.

Ωστόσο, επειδή, οι ...εταίροι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, γιατί θα χάσουν τα δανεικά τους και την γεωπολιτικής τους επιρροή, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για την κυβέρνηση και τον Τσίπρα, να περισώσουν την τιμή και αξιοπρέπεια της Αριστεράς, αλλά κυρίως της χώρας!
http://olympia.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook