4.6.15

Αυτά που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα είναι τρελά.


Οι δανειστές αντιγράφουν το Χότζα
Αυτά που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα είναι τρελά. Είναι ανεφάρμοστα και εκτός πραγματικότητας. Γι’ αυτό και αποτελούν προπέτασμα καπνού. Σε πέντε...
σελίδες έβαλαν τα τρελά τους για να φοβίσουν την Ελλάδα και να αναγκάσουνε τον Τσίπρα να κάνει υποχωρήσεις, που αυτοί επιθυμούν. Η τακτική των δανειστών θυμίζει τη παροιμία με τον Χότζα: Στη παράκληση πολύτεκνης οικογένειας να της δοθεί λίγος χώρος γιατί δεν χωρούσαν ο Χότζας έβαλε στο σπίτι και έναν γάιδαρο, μια κατσίκα, ένα γουρούνι και διάφορα άλλα ζώα. Η οικογένεια έβαλε τα κλάματα και ο Χότζας έβγαλε το γουρούνι, μετά τον γάιδαρο, μετά την κατσίκα και η οικογένεια του φίλησε το χέρι και τον ευχαρίστησε για την ανακούφιση. Τα ίδια κάνουν και δανειστές – τοκογλύφοι τώρα στην Ελλάδα.



Θα πάρουν δύο τρία από τα ανεφάρμοστα μέτρα πίσω και στο τέλος θα τους πούμε και ευχαριστώ. Θα επέλθει συμφωνία και θα ζητωκραυγάζουμε ότι νικήσαμε. Ο υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης προσδιόρισε σήμερα και τον χρόνο συμφωνίας «λίγο πριν το τέλος Ιουνίου». Ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα έχουμε συμφωνία. Στο εσωτερικό ακούγονται φωνές (Φίλης – Μητρόπουλος) να πάμε για εκλογές, και η αριστερή πλατφόρμα ανέβηκε στα κεραμίδια. Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα. Κραυγές πριν από τη λύση, που θέλουν οι δανειστές στο χρόνο που έχουνε προγραμματίσει.

Ο πρωθυπουργός αγωνίζεται και δίνει σκληρή μάχη. Στη καλύτερη περίπτωση θα πάρει ένα – δύο από αυτά που ζητάει, αλλά η συμφωνία θα είναι καταστροφική για τους Έλληνες και η λιτότητα θα συνεχιστεί. Στη θέση του Αλέξη – δεν ξέρω ότι ξέρει – θα τους έστελνα στο διάβολο για να δω τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Γιούνκερ, τη Λαγκάρντ και τον Ομπάμα να έρχονται στην Αθήνα για να μας μεταπείσουν πριν πέσουμε στην αγκαλιά του Πούτιν.
http://www.spirospero.gr.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook