6.7.15

Ο Τσίπρας περίμενε να απαλλαγεί και από τον Σαμαρά και κάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Απαλλάχτηκε νωρίς από τον Κουβέλη, απαλλάχτηκε πρόσφατα από τον Βενιζέλο, πριν από λίγη ώρα και από τον Σαμαρά...

Με την συγκυβέρνηση του 2012 στο καναβάτσο αποφάσισε σύγκλιση πολιτικού συμβουλίου με νέα πρόσωπα, κάτι που απέφευγε συστηματικά επί μήνες- . Σε λίγο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με ένα ΠΑΣΟΚ με μια νέα αρχηγό αδύναμη ακόμη, με μια ΝΔ με μεταβατικό αρχηγό, η κίνηση του Τσίπρα είναι κίνηση ισχύος όσο και θεαματική. Θα φανεί πως δίνει λόγο στους π ολιτικούς αρχηγούς αλλά ουσιαστικά αιφνιδιάζει τα κόμματα και δίνει την εντύπωση πως το παλαιοκομματικό σύστημα περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. "Για να ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες της κυβερνησης και να ακούσω τις δικές τους προτάσεις" είπε. Αλλά ποιες προτάσεις να ακούσει που η Φώφη τώρα μαθάινει τα κατατόπια και η ΝΔ μοιάζει με φτερό στο άνεμο.

Κίνηση ματ λοιπόν του Αλέξη...

Κατά τα λοιπά "To αποτέλεσμα δεν έχει νικητές και ηττημένους" είπε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας σχολια΄ζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Και συμπλήρωσε: " Να διαφυλάξουμε ως κορην οφθαλμού την ενότητα. Ελληνιδες Έλληνες κάνατε μια γενναία επιλογή. Έχω πλήρη συνείδηση πως δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη και θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά δίκαιες λύσεις και βιώσιμες λύσεις. Ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα όχι στο ερώτημα μέσα ή εξω από το ευρώ. Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος της λιτότητας. Θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης. Προτεραιότητα η αποκατασταση του τραπεζικου΄συστήματος. Είμαι βέβαιος πως η ΕΚΤ αντιλαμβάνεται την ανθρωπιστικη΄διάσταση που έχει πάρει η κατάσταση στη χώρα μας., Είμαστε έτοιμοι για μεταρρυθμίσεις και σχέδιο αναπτυξιακών επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ταυτόχρονα όμως στο τραπέζι θα είναι και το θέμα του χρέους μετά την έκθεση του ΔΝΤ. Αναγκαία η αναδιάρθρωση για βιώσιμη λύση".


tilegrafima.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook