27.7.15

Κάλεσμα Λαφαζάνη σε άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για νέο μνημόνιο.



Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι βέβαιο ότι μπορεί να ανατάξει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εκδήλωση για τα...
πέντε χρόνια του iskra, τη Δευτέρα. Προτείνουμε να ανοίξει άμεσα στην κοινωνία και στον ΣΥΡΙΖΑ η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα, πρόσθεσε.

«Εκπέμπουμε ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη να ανακάμψει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ στις
αντιμνημονιακές ρίζες του. Να διακόψει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για νέο μνημόνιο», είπε ο Π. Λαφαζάνης. Παράλληλα, από το βήμα της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανελλήνιο, με κεντρικό σύνθημα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε. Συνεχίζουμε», αναφέρθηκε στην ανάγκη εθνικοποίησης και κοινωνικοποίησης των τραπεζών, με σύνθημα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε. Συνεχίζουμε». Ο Π. Λαφαζάνης, ως επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν τελεί υπό εκποίηση, ενώ τόνισε την ανάγκη μεγάλης αναδιανομής πλούτου. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη αποκατάστασης της δημοκρατικής νομιμότητας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος και το χτύπημα της διαπλοκής. Ακόμη, τόνισε την ανάγκη για βαθιά διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, χωρίς την οποία η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε στις διαπραγματεύσεις το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, σημείωσε επίσης, επικαλούμενος και την παρουσία του Μανόλη Γλέζου στην εκδήλωση.
Πηγή:  thepressproject.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook