6.7.15

Γιατί ήρθε ο "κεραυνός" του ελληνικού ΟΧΙ στην Ευρώπη!



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το ελληνικό όχι στην συμφωνία που οι “θεσμοί” είχαν προσφέρει ως τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία μια ιστορική στιγμή στην...
πορεία της ΕΕ.
Είναι το πρώτο όχι που έχει να κάνει με την προσπάθεια της γερμανικής επιβολής μιας συγκεκριμένης και αποδεδειγμένα αποτυχημένης οικονομικής συνταγής. Αν θα είναι αρκετό αυτό το όχι για να υπάρξει σοβαρός προβληματισμός σ΄ όλες τις χώρες μέλη για το “που πάει η Ευρώπη” θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.

Τι έφερε το όχι παρά το γεγονός ότι οι πολίτες κλήθηκαν να αποφασίσουν με τις τράπεζες κλειστές ,φοβισμένοι ,ταλαιπωρημένοι και αγχωμένοι για το αύριο;


Έξι χρόνια αυστηρής,απάνθρωπης για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας λιτότητας χωρίς το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ θετικό αποτέλεσμα. Έξι χρόνια συνεχώς πιέσεων δίχως τέλος για νέες περικοπές , νέες υπογραφές, νέες παραχωρήσεις χωρίς να δίνουν το παραμικρό!

Έξι χρόνια αγόγγυστης προσπάθειας, χωρίς διαδηλώσεις,χωρίς “φασαρίες κι επεισόδια”, χωρίς κραυγές, για να επιτύχουμε…το πολυπόθητο πλεόνασμα χωρίς να πάρουμε ως επιβράβευση …τίποτα! Αντιθέτως από τον περασμένο Αύγουστο οι Ευρωπαίοι δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, η οποία ζει και στέκεται όρθια μόνη της! Πληρώνοντας κοντά στα 18 δις κιόλας στους δανειστές!

Έξι χρόνια κατά τα οποία δεν δίστασαν να οδηγήσουν σε διάλυση ακόμη και την Εθνική Άμυνα της χώρας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες .

Δεν χρειάζεται καμία απολύτως “βαθυστόχαστη ανάλυση” και παράθεση “οικονομικών στοιχείων” για να κατανοήσει κάποιος τι οδήγησε τους Έλληνες πολίτες στο να ψηφίσουν όχι . Το μήνυμα είναι πιο ηχηρό απ΄ ότι δείχνει η διαφορά. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι το Βερολίνο θα το “χωνέψει”. Και τίποτα δεν αποκλείει να δούμε ακόμη και σκλήρυνση της στάσης του ενάντια σε κάθε λογική. Αυτό όμως ήταν γνωστό στους Έλληνες πολίτες . Κι αυτό κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σ΄ ότι αφορά στην Ελλάδα και στην κυβέρνησή της; Η “αναβάπτιση” της πρόσφατης λαϊκής ετυνηγορίας μέσω του δημοψηφίσματος δεν πρέπει να την κάνει να πετάξει “στα σύννεφα”. Αντιθέτως. Θα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιμετωπίσει με απόλυτη σοβαρότητα και σύνεση τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έρχονται. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι το όπλο που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον κόσμο. Του το έδωσε και του το εμπιστεύθηκε. Τώρα πρέπει να το χρησιμοποιήσει σωστά, για να κρατήσει την χώρα όρθια, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας όπως έχει πει.

onalert.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook