15.8.15

Σκοτώνουν το φρέσκο γάλα παγκοσμίως | Ατζέντα 21

Δεν είναι μέτρο αναπτυξιακό, αλλά μέτρο κατά της σωστής διατροφής. Οι μικρές φάρμες πλήττονται και ευνοούνται μόνο οι μεγάλες εταιρίες που θα παράγουν γάλα μακράς διαρκείας, δηλαδή…
«σκοτωμένο»


Μπορεί στην Ελλάδα ο ΟΟΣΑ να το πέρασε ως μέτρο μνημονιακό και αναπτυξιακό, αλλά οι αγρότες πλήττονται σε κάθε σημείο της γης, ειδικά στην Ευρώπη μετά τα νέα μέτρα ποσόστωσης.
Τον προηγούμενο μήνα γράψαμε για τη Γαλλία:

Συνεχείς διαδηλώσεις αγροτών στην Γαλλία | Ατζέντα 21http://nea.allnewz.gr/?p=16887

Τώρα και η Αγγλία μπαίνει στο χορό των κινητοποιήσεων.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων στην Αγγλία, οι οποίοι ενημερώθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση, πως οι εφετινές πωλήσεις γάλακτος θα είναι χαμηλότερες από το 2014.

Το συνδικαλιστικό όργανο των κτηνοτρόφων ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν άμεσα αντιδράσεις και κινητοποιήσεις καθώς ο κλάδος της παραγωγής γάλακτος κάθε έτος χάνει περισσότερο από 25% της αξίας του.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου, τόνισε σε τοπικά μέσα πως «με την ταχύτητα που κατρακυλούν οι τιμές πώλησης γάλακτος σε λιγότερο από ένα χρόνο η χώρα δεν θα διαθέτει φρέσκο γάλα».

Μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης για τις νέες μειώσεις στις τιμές, δεν έχουν λείψει και τα ευτράπελα με κτηνοτρόφους να εισβάλλουν σε σούπερ μάρκετ και να αδειάζουν τα ράφια από γάλα και άλλους να μπαίνουν σε αγορές με τις αγελάδες τους προκειμένου να δείξουν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, στα ζώα πόσο χαμηλά πωλείται ο «κόπος» τους.

Απ’ ό,τι καταλάβατε, τα βάζουν παγκόσμια με αγρότες και κτηνοτρόφους, τα βάζουν με την τροφή μας, ώστε μόνο οι μεγάλες εταιρείες με κακής ποιότητας προϊόντα και μεταλλαγμένα να μπορούν να σταθούν στην αγορά.

Χαρακτηριστική και η φωτογραφία με τα χααρπισμένα χημικά σύννεφα…

Είπαμε, η Ατζέντα 21 σε θέλει κάτω από την μπότα της, ψεκασμένο, κουρασμένο και κακοταϊσμένο…

nea.allnewz.gr 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook