12.8.15

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ… ΜΝΗΜΟΝΙΟ 6



Ο Νίκος Συρίγος υποκλίνεται στον ΓΑΤΟ, Αλέξη Τσίπρα, που δεν θυμίζει πια απλά, αλλά είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου.
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Είτε ως τραγωδία, είτε ως φάρσα. Πολλές φορές και ως...
τραγωδία και ως φάρσα. Η Ελλάδα από τη στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από τούτο εδώ το μάταιο κόσμο, έψαχνε να βρει τον διάδοχο του. Το 44% που πήρε ο Γιωργάκης το 2009, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Παπανδρέου γαρ…

Έξι χρόνια μετά ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε 44% αλλά 36,5%. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε όχι απλά να θυμίζει αλλά να είναι πια και με τη βούλα ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου. Βλέπετε δεν είναι όλα θέμα μεγέθους αλλά μυαλού. Και ο Αλέξης είναι ότι πιο κοντινό στον μακαρίτη σε ότι αφορά στο μυαλό. ΓΑΤΟΣ.

Ακόμη και στο ότι πέρασε το πιο σκληρό μνημόνιο Αυγουστιάτικα, το μήνα δηλαδή που όχι μνημόνιο μπορείς να περάσεις αλλά τον Σόιμπλε ΠτΔ και τη Μέρκελ Πρωθυπουργό, δεν είναι τυχαίο… Η «Ντρακουλέσκου» μας βρήκε με την άμμο στις πατούσες και τα μπανιερά, που λένε και στη Σύρο. Όταν ο Έλληνας γυρίσει από την παραλία θα είναι αργά όχι για αντίσταση αλλά ακόμη και για δάκρυα. Και η πλάκα είναι πως με όλα αυτά τα capital control, τις κλειστές Τράπεζες, τις ουρές στα ΑΤΜ κλπ. ακούσαμε το πρωί ότι κλείδωσε η συμφωνία και ανακουφιστήκαμε… Σου λέει, μην ξανακλείσουν οι τράπεζες και δεν μπορούμε να τραβήξουμε τα λεφτά που δεν έχουμε.

Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας αλλά ο Αλέξης. Ακόμη και ότι είναι ο μοναδικός μετά τον Ανδρέα που το μικρό του όνομα, υπερισχύει του επώνυμου- για να αποκτάς συνειδητά οικειότητα με τον πρωθυπουργό σου- αποτελεί δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται επικοινωνιακά. Μαζί φυσικά με τα βαφτίσια της Τρόικας σε θεσμούς, του Μνημονίου σε έντιμο συμβιβασμό κλπ.

Θέλετε κι άλλες ομοιότητες; Ο Ανδρέας κατέβασε τον κόσμο στο δρόμο για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου. Ο Αλέξης τον κατέβασε για να φύγει η Τρόικα. Ο Ανδρέας βγήκε με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Ο Αλέξης με το «θα σκίσω το μνημόνιο». Ο Ανδρέας το 1995 πρότεινε (κι έβγαλε) για ΠτΔ τον δεξιό Στεφανόπουλο. Ο Αλέξης το 2015 πρότεινε (κι έβγαλε) για ΠτΔ τον δεξιό Παυλόπουλο. Ο Ανδρέας για να καθαρίσει το εσωκομματικό του πεδίο προχωρούσε σε διαγραφές. Ο Αλέξης απλά θα πάει σε εκλογές με λίστα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Αλέξης όπως κι ο Ανδρέας είναι καταφερτζήδες. Μπορούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και μετά ξανά το μαύρο-άσπρο με τέτοιο τρόπο που θα πιστέψεις ότι εσύ δεν άκουσες-δεν σκέφτηκες- δεν είδες σωστά και όχι ότι αυτό που σου είπαν ήταν μούφα.

Επίσης, τόσο ο Ανδρέας όσο κι ο Αλέξης, θέλουν ο Έλληνας να μην ασχολείται με την πολιτική. Ο Ανδρέας τα κατάφερε με το lifestyle της Μυκόνου. Ο Αλέξης θα τραβήξει λίγο ζόρι, αλλά θα τα καταφέρει… Θα βρει τρόπο ο μπαγάσας. Τώρα που το σκέφτομαι και των δύο το όνομα ξεκινάει από «Α»… Είπαμε… Η Ιστορία επαναλαμβάνεται… Μαζί σου Αλέξη, για το Μνημόνιο έξι!

Πηγή


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ... ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ... ΤΟ 1944 ...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook