15.8.15

Τσίπρας και Λαφαζάνης αποφεύγουν να ανταμωθούν στα… γουναράδικα


Ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν να καταψηφίσουν τη συμφωνία ή να...
δηλώσουν «παρών», η αλήθεια είναι ότι...
αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου. Υπήρχαν αρκετοί οι οποίοι εκτιμούσαν ότι ο αριθμός δεν θα αυξηθεί, αντιθέτως θα μειωνόταν – διαψεύστηκαν.

Η σκέψη να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης μετά την 20ή  Αυγούστου, ασκεί μια πίεση στην εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία θα τεθεί προ του διλλήματος να καταψηφίσει- κάτι λογικό καθώς διαφωνεί με τη συμφωνία που αποτελεί την κορυφαία πράξη της κυβέρνησης- ή να υπερψηφίσει μια «μνημονιακή κυβέρνηση».

Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, σύμφωνα με το Iskra.gr, δεν επιθυμούν να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά «να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία του τόπου». Ταυτοχρόνως όμως τονίζουν ότι το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης είναι «κατάφωρα εκβιαστικό» και «μόνο στόχο έχει να ασκήσει ψυχολογική πίεση και να βάλει σε εκβιαστικά διλήμματα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο 3ο μνημόνιο».

Από την άλλη, είναι εμφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να χρεωθεί ο ίδιος την (ντε γιούρε) διάσπαση και αποφεύγει να καλέσει τους βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες. Προτιμά να επαληθευτεί το «οι αριστερές κυβερνήσεις πέφτουν από αριστερές ψήφους». Και η εσωκομματική αντιπολίτευση να πάρει όλο το κρίμα (και το ανάθεμα) πάνω της.

Συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη, απέφευγαν να τοποθετηθούν για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας στο ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης. Ενδεχομένως γιατί και σαν καλοί μαθητές του Χαρίλαου Φλωράκη προτίμησαν, πριν αποφασίσουν, να πάρουν… αγκαλιά το μαξιλάρι.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου διαμηνύεται ότι το πρόβλημα της διάσπασης που (ντε φάκτο) έχει συντελεστεί, δεν μπορεί να επιλυθεί ακόμα και αν η Αριστερή Πλατφόρμα επιλέξει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όμως τότε, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αυτός που θα κληθεί να λύσει τον Γόρδιο δεσμό και στη συνέχεια, εκτός από την εμπιστοσύνη της Βουλής να ζητήσει και την εμπιστοσύνη του λαού, προσφεύγοντας στις κάλπες.

Κατά κάποιο τρόπο, οι Τσίπρας και Λαφαζάνης, προσφεύγουν σε κινήσεις ελιγμών,  μεταθέτοντας για το μέλλον, το οποίο δεν μπορεί να είναι μακρινό, την τελική λύση που θα έδινε ένα… ραντεβού στα γουναράδικα-  για να θυμηθούμε και την ιστορική φράση του Άρη Βελουχιώτη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα».

Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook