17.9.15

Βιταμίνη Ε, ένας διατροφικός θησαυρός!


Η βιταμίνη Ε αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής...

Παρά την διαδεδομένη σημασία της ανά τον κόσμο, η βιταμίνη Ε ανακαλύφθηκε μόλις το 1922. Ένα ισχυρό, λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, υπεύθυνο για την προστασία των λιπαρών μερών των κυττάρων του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Η περίσσεια ελεύθερων ριζών – που οφείλονται σε πηγές όπως ο καπνός του τσιγάρου, οι ρυπογόνοι παράγοντες της ατμόσφαιρας, η ακτινοβολία UV κ.α. – προκαλεί βλάβες στα κύτταρα, οι οποίες μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες ασθένειες όπως είναι οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος. Επίσης, η βιταμίνη Ε προστατεύει την καρδιά αναστέλλοντας τη μετατροπή χοληστερόλης στην οξειδωμένη της μορφή. Επιπρόσθετα, η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για την προστασία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την αποκατάσταση και ανανέωση των ιστών. Παρά το γεγονός πως στο εμπόριο κυκλοφορούν διαφόρων ειδών συμπληρώματα, ο καλύτερος τρόπος για να προσλαμβάνετε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Ε είναι μέσω της διατροφής.

 Οι ακόλουθες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε:
 -αμύγδαλα
 -αβοκάντο
 -αναποφλοίωτο ρύζι
 -ξηρά φασόλια -πράσινα λαχανικά
 -φουντούκια -αλεύρι βρώμης και ολικής άλεσης
 -σόγια
 -γλυκοπατάτες
 -ηλιόσποροι
 -καρύδια
 -φυτικό λάδι


 post4life.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook