28.9.15

Eνδοφακός υπόσχεται τέλεια όραση στον καθένα με επέμβαση 8 λεπτών


Έχει καθιερωθεί το 20/20 ως ο ορισμός της τέλειας όρασης για τους ενήλικες, ωστόσο, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει ένας νέος...

ενδοφακός που υπόσχεται τρεις φορές καλύτερη όραση από το “χρυσό” πρότυπο.

Έτοιμοι οι φακοί επαφής που προσφέρουν τηλεσκοπική όραση με 2.8x οπτικό zoom

Ο Ocumetics Bionic Lens θα εμφυτεύεται στο μάτι των ασθενών αντικαθιστώντας τον φυσικό φακό του ματιού με απλή επέμβαση διάρκειας 8 λεπτών, αρκεί το μάτι να έχει αναπτυχθεί πλήρως (άρα ο ασθενής σε ηλικία 25 ετών και άνω). Ο φακός βρίσκεται διπλωμένος μέσα σε διάλυμα φυσιολογικού ορού και τοποθετείται στο μάτι με σύριγγα. Στη συνέχεια, ξεδιπλώνεται μόνος του μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον δημιουργό Dr. Garth Webb (British Columbia),

“Πρόκειται για ενίσχυση της όρασης που όμοια της δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Αν βλέπεις μετά βίας ένα ρολόι σε απόσταση 3 μέτρων, τότε με το Bionic Lens θα το βλέπεις πεντακάθαρα σε απόσταση 10 μέτρων. Η τέλεια όραση θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα”

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται κλινικές μελέτες και η κοινότητα των χειρούργων οφθαλμίατρων έχει υποδεχθεί με ενθουσιασμό το νέο εμφύτευμα. Αν όλα πάνε καλά, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα εφαρμόζεται κανονικά σε οποιονδήποτε ασθενή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook