28.9.15

Χαμός στην Συρία: Οι Ρώσοι εξοπλίζουν την Χεζμπολάχ με άρματα μάχης, οι Γάλλοι βομβάρδισαν με Rafale και οι Κούρδοι επιτίθενται με μανία στους ισλαμιστές



Σε μια χαοτική κατάσταση εξελίσσεται ο πόλεμος στην Συρία, όπου όλοι φαινομενικά κτυπούν τους ισλαμιστές είτε του ISIL, είτε της Αλ Νούσρα, του συριακού κλάδου της αλ Κάϊντα, αλλά …
στο βάθος η εικόνα είναι τελείως διαφορετική: Ο πραγματικός αγώνας γίνεται μεταξύ δυτικών δυνάμεων, βασικά ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, των δορυφορικών ή αυτονομημένων, όπως η Σαουδική Αραβία, απολυταρχικών καθεστώτων του Κόλπου από την μία πλευρά και Ρωσίας, Κίνας, Ιράν, Συρίας, Σύρων Κούρδων και Χεζμπολάχ από την άλλη πλευρλα.

Η Μόσχα αναγνωρίζοντας ότι το ISIL, αλλά και η αλ Νούσρα, προσβάλλονται «για τα μάτια του κόσμου» από τους δυτικούς σε απομακρυσμένες περιοχές, αφού ουσιαστικά οι ισλαμιστές χρησιμοποιούνται για ανατροπή της κυβέρνησης Ασαντ, τελικά αποφάσισαν να αναπτύξουν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις από τα μέσα Αυγούστου, βασικά αεροπορικές, προκειμένου να αναχαιτιστεί το «μαύρο κύμα» που απειλούσε να «πνίξει» το κοσμικό καθεστώς της νόμιμης συριακής κυβέρνησης.

Πέρα από την άμεση εμπλοκή τους στις μάχες και την ενίσχυση του συριακού Στρατού, όμως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία εντυπωσιακή κίνηση όπως αναφέρει η εφημερίδα του Κουβέιτ «Al Rai»:Ενισχύουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, της φιλοϊρανικής οργάνωσης που αφένός μεν συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λιβάνου και αφ’ετέρου έχει έναν στρατιωτικό κλάδος με περίπου 70.000 ενόπλους, με άρματα μάχη Τ-54/55 και Τ-72 από το συριακό οπλοστάσιο.

Ο συριακός Στρατός που έχει καταγράψει μεγάλες απώλειες σε άρματα μάχης, θα επανεξοπλιστεί, πιθανότατα με άρματα Τ-80, ανάλογα με αυτά που διαθέτει η κυπριακή Εθνοφρουρα, πολύ ικανότερα και πιο βαριά από αυτά που χρησιμοποιεί σήμερα, δηλαδή τους τύπους που θα παραχωρήσει στην Χεζμπολάχ, και τα οποία βρίσκονται κατά χιλιάδες (υπολογίζεται σε περισσότερα από 5.000 στις αποθήκες του ρωσικού Στρατού.

Τα Τ-80 έδειξαν την αξία τους στον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία και ήταν αυτά που κέρδισαν κρίσιμες μάχες χειριζόμενα από σχετικά άπειρους ρωσόφωνους Ουκρανούς.

Τα άρματα που θα λάβει η Χεζμπολαχ περί τα 75-100 θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός πρώτου τεθωρακισμένου σχηματισμού και η αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τα 200.

Βασικός στόχος είναι η εξόντωση των πυρήνων της αλ Νούσρα και του ISIL που ελέγχουν μεγάλο μέρος των συνόρων προς το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Ιορδανία.

Ο εξοπλισμός της Χεζμπολάχ με βαρύ πολεμικό υλικό θα συνεχιστεί με την παραχώρηση ΤΟΜΑ και αυτοκινούμενων πυροβόλων!

Ολα αυτά ενώ κάπου 100 Ιρανοί αξιωματικοί και 1000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ιράν έφτασαν ήδη στην Δαμασκό, σηματοδοτώντας την πρώτη ενεργό συμμετοχή ιρανικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο, αφού οι περίπου 40.000 Ιρανοί που πολεμούν αυτή την στιγμή στην χώρα στο πλευρό του συριακού Στρατού είναι μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Την ίδια στιγμή έχουμε και την πρώτη γαλλική αεροπορική επιδρομή στην Συρία: Πέντε μαχητικά Rafale, συνοδευόμενα από ένα αεροσκάφος επιτήρησης Atlantique 2 και ένα ιπτάμενο τάνκερ C-135, συμμετείχαν στην πρώτη γαλλική επιδρομή κατά των ισλαμιστών στη Συρία.

Τα γαλλικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από βάσεις στην Ιορδανία και τον Περσικό Κόλπο και έπληξαν στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Το στρατόπεδο που επλήγη βρίσκεται στην κοιλάδα του Ευφράτη, νότια της Ντείρ Εζ Ζορ.

Αλλά υπάρχει και άλλη μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που φαίνεται έχει την «σφραγίδα» του ρωσικού στρατιωτικού σχεδιασμού: Η ενίσχυση της Χεζμπολάχ στη νότιο-νοτιοδυτική Συρία, συνοδέυθηκε από σφοδρή κουρδική επίθεση των δυνάμεων του κουρδικού φιλοκυβερνητικού YPG, που υποστηρίχθηκαν από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό κατλα του αρχηγείοε των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Τσαραμπλούς, βόρεια του Χαλεπίου.

Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας-Ιράκ και αποτελεί στρατηγικό κόμβο αφού ενώνει την κουρδική περιοχή του Κομπάνι με αυτή την εσωτερικής Συρίας.

Η Τουρκία, επ’ ουδένι δεν θέλει να καταληφθεί από τους Κούρδους της Συρίας, γιατί αν συμβεί αυτό, θα ενωθεί η κουρδική περιοχή του Κομπάνι με αυτή της Τσαραμπλούς. Η πόλη αποτελεί το ανατολικό όριο της διαβόητης ζώνης ασφαλείας που η Τουρκία ήθελε να εγκαταστήσει στη βόρεια Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις έπληξαν τους τζιχαντιστές με πυρά όλμων και πυροβολικού και δύο ρωσικά αεροσκάφη κτύπησαν με ρουκέτες και κατευθυνόμενες με λέηζερ βόμβες συγκεκριμένες περιοχές.

Οι Κούρδοι προέλασαν και έφτασαν μέχρι το κέντρο της πόλης και αύριο αναμένεται η τελική επίθεσή τους.

«Οι δυνάμεις μας προωθήθηκαν προς τη Τσαραμπλούς, έχοντας ήδη απελευθερώσει τις περιοχές δυτικά του Κομπάνι. Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στην πόλη», ανέφερε κουρδική πηγή.

Στο μεταξύ κουρδικές δυνάμεις ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νούσρα στην περιοχή του Χαλεπίου, στο Σείχ Μακσούντ βοηθώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις που αντέχου αποκλεισμένοι, σχεδόν από παντού, επί τρία χρόνια, και κρατάνε μέρος της πόλης υπό κυβερνητικό έλεγχο.

http://www.hellas-now.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook