28.11.15

Η Τουρκία μεταφέρει επιπλέον άρματα μάχης και 30.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Συρία με εντολή των ΗΠΑΟ τουρκικός στρατός σήμερα Σάββατο έγινε γνωστό ότι μεταφέρει και νέες επιλαρχίες αρμάτων μάχης , τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού , οχήματα και άλλα...
οπλικά συστήματα , από την Ανατολική Θράκη στα σύνορά με την Συρία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Φάλαγγες στρατιωτικών αρματοφορέων , που προέρχονται από δυτικές επαρχίες της Τουρκίας μεταφέρουν συνεχώς άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην 5η θωρακισμένη Μεραρχία στην μεθοριακή επαρχία Γκαζιαντέπ.

Οι ΗΠΑ επιμένουν στις συνομιλίες τους με το τουρκικό γενικό επιτελείο στην αύξηση του αριθμού των τουρκικών στρατευμάτων στα χερσαία σύνορα με την Συρία τα οποία καλύπτουν μήκος 100 χιλιομέτρων.

Η δικαιολογία είναι το σφράγισμα των συνόρων για να σταματήσει η διέλευση των ανταρτών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», από ξένες χώρες που καταφθάνουν στην περιοχή , γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, όλες αυτές οι προετοιμασίες αφορούν την κόντρα Τουρκίας και Ρωσίας στην Συρία. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις των Τούρκων αλλά οποιαδήποτε χερσαία εισβολή στην Συρία θα ενεργοποιήσει άμεσα την εκτόξευση ρωσικών πυραύλων , από την Κασπία θάλασσα, την Μαύρη Θάλασσα , την Μεσόγειο Θάλασσα και την ίδια στην Συρία.

Ήδη η ρωσική πολεμική αεροπορία με 17 επιδρομές απο χθες το απόγευμα , κονιορτοποιεί στην κυριολεξία τις βάσεις των Τουρκμένων με βόμβες ναπάλμ, «καίγοντας» στην ουσία το « χαρτί» των Τούρκων για εισβολή .

« Τα σύνορα θα πρέπει να κλείσουν. Αυτά αποτελούν μια διεθνή απειλή που προέρχεται από την Συρία και περνά μέσα από το έδαφος της Τουρκίας», είπε πηγή στην κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι αρχές των ΗΠΑ δεν διευκρίνισαν πόσα στρατεύματα θα πρέπει να στείλουν οι Τούρκοι για να σφραγίσουν εντελώς τα σύνορα , ωστόσο, σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας στο Πεντάγωνο, μπορούμε να μιλάμε για 30.000 Τούρκους στρατιώτες.

Σε αντάλλαγμα για το κλείσιμο των συνόρων της η Τουρκίας ελπίζει να πάρει βοήθεια στο θέμα του προβλήματος των προσφύγων, αλλά και υποστήριξη στην δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη Συρία. Ωστόσο, το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος δεν υποστηρίζουν την δημιουργία μιας πλήρους ζώνης ασφαλείας στην συριακή πλευρά των συνόρων, επειδή φοβούνται την ρωσική αντίδραση , ειδικά τώρα που είναι νωπό ακόμη το περιστατικό με το ρωσικό αεροσκάφος su-24.

Η Συρία θα αποτελέσει το πεδίο σύγκρουσης των συμφερόντων πολλών κρατών , κυρίως όμως της Ανατολής ενάντια στην Δύση.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook