17.11.15

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες: Σου παίρνουν το σπίτι - Η δήλωση- σοκ του Τσακαλώτου - Πως κατάφερε να τα κάνει... μαντάρα και αυτή η Κυβέρνηση


Από εξονυχιστική «ακτινογραφία» θα περνούν οι δανειολήπτες για να σώσουν την πρώτη τους κατοικία. Απόλυτα...
προστατευμένο μόλις το 25% των δανειοληπτών με ετήσιο εισόδημα που ξεκινά από τα 8.180.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, μίλησαν για «συμφωνία» με τους δανειστές για μία σειρά προαπαιτούμενων, όπως τα «κόκκινα» δάνεια, οι πλειστηριασμοί, οι εκατό δόσεις, ο ΦΠΑ 23%.

«Εχουμε μία συμφωνία για την πρώτη κατοικία και για τα "κόκκινα δάνεια”» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τσακαλώτος υποστηρίζοντας πως «έχουμε μία συμφωνία για την στρατηγική μας, από αυτήν δεν προκύπτει άμεσα νομοθετικό έργο, θα την δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες». Εξήγησε πως σε ότι αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, θα συζητηθούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια οι διάφορες κατηγορίες, ώστε να ακολουθηθεί και διαφορετικό μοντέλο κατά περίπτωση. Δεν θα εφαρμόζεται μία «λύση» για όλα τα «κόκκινα» δάνεια, υποστηρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συμπλήρωσε «σε μερικές κατηγορίες θα εφαρμοστεί άμεσα, ενώ σε άλλες θα υπάρχει σταδιακή εφαρμογή»…

«Εχουμε προσπαθήσει να υπάρχει μεγάλη ρύθμιση, αλλά πάντα με ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο για το οποίο θεωρούμε ότι κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε να προστατευθούν τα πιο αδύναμα και ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε πως υπάρχει πλήρης κάλυψη για το 25% των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα και μία σταδιακή κάλυψη μέχρι το 60% των δανειοληπτών για τους οποίους προβλέπεται προστασία μέχρι και του εισοδήματος των 35.500 ευρώ. Σε αντίθεση με τους δανειστές που έριχναν το ποσοστό κάλυψης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στο 16 με 20%, όπως πρόθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως «ο προσδιορισμός της δόσης την οποία πρέπει να αποπληρώνει το νοικοκυριό για να απολαμβάνει την προστασία, προσδιορίζεται από έναν νέο όρο, την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου».
Όπως περιέγραψε, με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία και φυσικά το ετήσιο εισόδημα θα κρίνεται και η τελική του τύχη.
Στην περίπτωση, όμως, που το εισόδημά είναι πάνω από τις 35.500 ευρώ, τότε αίρεται η προστασία.

Ποιοι σώζουν το σπίτι τους

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο προστασίας για τους πλειστηριασμούς προστασία απολαμβάνουν μικτά εισοδήματα από 8.180 για άγαμους, 13.917 για έγγαμο ζευγάρι, 20.963 για τετραμελή οικογένεια και με αντικειμενική αξία του ακινήτου έως 170.000 ευρώ.

Για τον ΦΠΑ 23%

Για τον ΦΠΑ 23% φαίνεται πως ισχύει η επιβολή του στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και όπως αποκάλυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πρέπει να περιμένουμε και επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί (λευκό και κόκκινο) «γύρω στα 30 σεντς το μπουκάλι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Για τις 100 δόσεις

Οι δανειστές ζητούσαν όποιος χάσει μία δόση ή δεν πληρώσει κάποιον άλλο φόρο, να τεθεί εκτός της ρύθμισης, υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Εμείς τους εξηγήσαμε ότι αυτό δεν γίνεται διότι είμαστε στο κάτω μέρος της κρίσης». Ετσι, η συμφωνία «κάθισε» στην κάλυψη περιόδου 30 ημερών.

Πηγή: newsbomb.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook