5.11.15

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων στην Συρία ‘‘σημαδεύουν‘‘ την Τουρκία


Η Ρωσία προμήθευσε με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τις δυνάμεις της στην Συρία (AAMS) για να...
αποτρέψει πιθανή επίθεση από  εχθρικά αεροσκάφη , ακόμα και από πολιτικό αεροσκάφος, δήλωσε ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Viktor Bondarev.
«Έχουμε υπολογίσει όλες τις πιθανές απειλές. Πρέπει όχι μόνο να προστατεύσουμε όχι μόνο τα μαχητικά μας αεροσκάφη όλων των τύπων,  βομβαρδιστικά, ελικόπτερα και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, αλλά και τους άνδρες μας . «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε υπολογίσει όλες τις πιθανότητες. Για παράδειγμα να κλαπεί ένα μαχητικό αεροσκάφος μιας γειτονικής χώρας και να χρησιμοποιηθεί κατά των ρωσικών δυνάμεων», είπε σε συνέντευξή του  ο ίδιος στην εφημερίδα« Komsomolskaya Pravda ».
H Ρωσία απέστειλε στην Συρία αντιαεροπορικά συστήματα, χωρίς όμως να κατονομάσει  τον τύπο τους, για να αποτρέψει την πιθανότητα μαχητικά αεροσκάφη γειτονικών χωρών να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση επιθέσεων στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, καθώς την ίδια στιγμή η αμερικανική Αεροπορία ανέπτυξε 12 μαχητικά τύπου F-15C στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Με την δήλωσή του αυτή ο αρχηγός του ρωσικού ΓΕΑ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στοχοποιηθούν και να καταριφθούν ειδικά τουρκικά αεροσκάφη σε περίπτωση που θελήσουν να ‘‘ισχυροποιήσουν‘’ τον υπό διαμόρφωση Τουρκμενικό θύλακα , και τις  δυνάμεις της αποκαλούμενης αντιπολίτευσης στην Συρία. Η Τουρκία αποτελεί ‘’΄κίνδυνο‘’ ειδικά μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ΄περί  μη αιτήσεως αδείας απο κανέναν για την ΒΔ Συρία.
Οποιαδήποτε περιστατικό  πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο , θα αξιολογηθεί ταχύτατα και ο στόχος θα εξουδετερωθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά σε περιπτώσεις παρουσίας και  ισραηλινών αεροσκαφών όπως έγινε προχθές όταν τα ρωσικά ραντάρ ‘’κλείδωσαν‘’ ισραηλινά F-15. Το συριακό FIR ‘‘κλειδώθηκε‘‘ μόνιμα απο την Μόσχα, αυτό είναι το νόημα του Ρώσου ΑΓΕΑ.
Όπως και να έχει όμως , σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η κατάσταση τόσο στο αέρα όσο και στην θαλάσσια περιοχή πέριξ της Συρίας ‘’θερμαίνεται‘’ επικίνδυνα. Αυτό που προκαλεί ένταση ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις είναι  η καχυποψία  που έχουν οι πολιτικές ελίτ  , η μία για την άλλη.
ΟΙ ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ στρατιωτικοποιούν την Ανατολική Μεσόγειο , ενώ η Ρωσία μεταφέρει οπλικά συστήματα στην Συρία για να ‘’φοβίσει‘‘ επίδοξους υποψήφιους που τρέφουν ελπίδες ότι θα κτυπήσουν την Λατάκεια, περιοχή που εδρεύει η ρωσική δύναμη. Μέσα όμως σε αυτήν την  ‘’αναμπουμπούλα‘‘ που υπάρχει ‘‘χαίρεται μόνο ο Λύκος ‘‘, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι η Τουρκία.
http://zn.ua/WORLD/v-rossii-priznali-chto-postavili-v-siriyu-zenitnye-raketnye-sistemy-194413_.html
pentapostagma


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook