14.11.15

Σοκ: Η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την εγκληματική πολιτική της στην Συρία! - "Θα μας τινάξουν αυτοί που βοηθάμε"!


ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ 

Της Χριστίνας Φλάσκου
Είναι πολύ πρόσφατα τα λόγια των Γάλλων πολιτικών και οι αφορισμοί των προέδρων Ν.Σαρκοζί και Φ.Ολάντ κατά των Μ.Καντάφι και Μ.Ασαντ. Και καπνίζουν ακόμα τα λιβυκά χωριά με....
εκατοντάδες σκοτωμένα παιδιά από τους βομβαρδισμούς της γαλλικής Αεροπορίας που υποστήριζαν τους ισλαμιστές αντάρτες κατά του Καντάφι!

Και εξακολοθούν να πουλάνε μαζικά όπλα στην Σαουδική Αραβία και το Κατάρ που τους εξοπλίζουν, τους χρηματοδοτούν και τους στηρίζουν! Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τιμωρήθηκε η γαλλική πολιτική δημιουργίας χάους στα κράτη που επενέβησαν μαζί με τους Αμερικανούς;

Θα υπήρχε ISIS αν δεν είχαν εισβάλλει στο Ιράκ; Θα είχε πέσει η Λιβύη σε χέρια τρομοκρατών αν δεν είχε στείλει ο Ν.Σαρκοζί τα Rafale να "φέρουν την δημοκρατία" στην Λιβύη; Θα υπήρχαν Γάλλοι τζιχαντιστές, αν η Γαλλία δεν πολεμούσε το νόμιμο πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για να στήσουν μαζί με τις ΗΠΑ και το Κατάρ τον αγωγό φυσικού αερίου στα παράλια της Συρίας; Οχι! Ε, τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμό...

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές περισσότεροι από 571 Γάλλοι ισλαμιστές έχουν μεταβεί για να πολεμήσουν στη Συρία. «Όλοι τους είναι κατά την επιστροφή τους εν δυνάμει ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν» πρόσθεσε.

Οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν λάβει στα σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις. Τον Ιούνιο του 2011, η ηγεσία της Αστυνομίας διοργάνωσε μια μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανών πολλαπλών βομβιστικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Το σενάριο προέβλεπε δύο-τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις και σύλληψη ομήρων. Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία (GIGN) είχε μάλιστα αντλήσει διδάγματα και είχε βάλει στο μικροσκόπιο την τραγωδία του σχολείου στο Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία, τον Σεπτέμβριο 2004 (331 νεκροί) και την τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο της Μόσχας τον Οκτώβριο του 2002 (117 νεκροί).

Η GIGN είχε εκπονήσει και ένα σχέδιο με την κωδική ονομασία «Διαρκής πόλεμος». Το σχέδιο προέβλεπε την αντιμετώπιση επιθέσεων σε πάνω από 200 δημόσιους χώρους, ανάμεσα στους οποίους το προεδρικό μέγαρο, το πρωθυπουργικό, η Εθνοσυνέλευση και μεγάλες αίθουσες του Παρισιού.

Αυτό που συνέβη στο Παρίσι ήταν το απόλυτο σενάριο που φοβόντουσαν οι γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών", λέει στην εφημερίδα Le Figaro ο Μπερνάρ Σκαρσινί, πρώην επικεφαλής της γαλλικής αντικατασκοπείας.

"Με δεδομένη την εμπειρία και των άλλων χωρών, η Γαλλία προετοιμαζόταν, τονίζει χαρακτηριστικά. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο πρώην δικαστής της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Τρεβεντίς, κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία, είχε μάλιστα προειδοποιήσει ότι «οι πιο σκοτεινές μέρες είναι μπροστά. Ο πραγματικός πόλεμος που σκοπεύει να εξαπολύσει στο έδαφος μας το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αρχίσει ακόμη".

Ο γάλλος δικαστής είχε προειδοποιήσει ακόμη ότι το Ισλαμικό Κράτος "προτίθεται να μας χτυπήσει συστηματικά και σκληρά [...] Έχουν τα μέσα, τα χρήματα και την ικανότητα να αποκτούν εύκολα πολλά όπλα και να οργανώνουν μαζικές επιθέσεις".

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Υβ Τριτινιόν είχε πει πρόσφατα ότι "ο κίνδυνος προέρχεται από μικρές ή μεγάλες ομάδες τζιχαντιστών που έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από τα θέατρα των επιχειρήσεων στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη και δεν θα διστάσουν να αναλάβουν δράση".

Αλλά τον Φ.Ολάντ τον ενδιέφερε απλώς να διώξει τον Ασαντ από τον εξουσία στην πρώην γαλλική αποικία...



Η Ιστορία θα τους κρίνει για την βοήθεια που προσέφεραν-και προσφέρουν-στους ισλαμιστές μακελάρηδες..
 http://www.defencenet.gr/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook