30.11.15

Εκλογικός νόμος: Το Βερολίνο επέβαλε το τέλος των ισχυρών κυβερνήσεων στην Ελλάδα


Έμπνευση καταρχήν, και εν συνεχεία απαίτηση του Βερολίνου ήταν η εισήγηση και ακολούθως απόφαση της χθεσινής σύσκεψης των...
πολιτικών αρχηγών, πλην της ΝΔ, για κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών του πρώτου κόμματος και αναλογικότερο διαμοιρασμό των εδρών επί του συνόλου των κομμάτων.


Με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών πρακτικά καταργούνται όχι μόνο οι μονοκομματικές αλλά και οι δικομματικές κυβερνήσεις στην Ελλαδα και εισερχόμαστε σε μια περίοδο πολυκομματικών κυβερνητικών σχημάτων τα οποία όχι μονο θα ελέγχονται πιο εύκολα απο το Βερολίνο αλλα και θα απουσιάζει κάποιο αντίπαλο πολιτικό δέος αλλά και "ατυχήματα" τυπου ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι συνεχεις αναδιαπραγματεύσεις κ.λ.π

Το τέλος των ισχυρών κυβερνήσεων στην Ελλάδα επιβάλλεται από τους Γερμανούς με την αλλαγή του εκλογικού νόμου (προς το αναλογικότερον) και την κατάργηση των πενήντα εδρών που κερδίζει το πρώτο κόμμα ως "προίκα" για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Με την αλλαγή αυτή θα είναι αδύνατο πλέον να ξαναϋπάρξουν έστω δικομματικές ισχυρές κυβερνήσεις, παρά μόνο ασθενείς τρικομματικές ή τετρακομματικές με τον χαρακτήρα "οικουμενικής" καθώς οι Γερμανοί δεν θέλουν να ξαναντιμετωπίσουν περιπτώσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που τους πήγε τους σχεδιασμούς τους επτά μήνες πίσω, ή να έχουν ενοχλητικές λαϊκές "απείθιες" όπως το δημοψήφισμα του Ιουλίου, στο οποίο εκφράστηκε η λαϊκή βούληση, άσχετα με το εάν η κυβέρνηση δεν την τίμησε και δεν την έλαβε υπόψην.

Δεν θέλουν να υπάρχει ισχυρή πολιτική δύναμη η οποία θα είναι απέναντι σε μια κυβέρνηση που θα είναι μνημονιακή, παριστάνοντας αυτή ότι έχει αντιμνημονιακό χαρακτήρα και επιδιώκοντας έτσι να εκφράσει ένα εκλογικό σώμα που είναι κατά πλειοψηφία αντιμνημονιακό (και πως να μην είναι αφού οι πολιτικές αυτές το εξαθλιώνουν την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί συνεχίζουν να πληρώνονται με χιλιάδες ευρώ το μήνα από τα χρήματα των πολιτών).

Οι Γερμανοί θέλουν όλα τα κόμματα μέσα και δεν τους ενδιαφέρουν τα δύο κόμματα που θα μείνουν έξω όπως ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ έτσι και αλλιώς βρίσκεται στο πολιτικό περιθώριο και με δική του επιλογή καθώς δεν συμμετέχει ποτέ σε καμία κοινή πολτική προσπάθεια, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι τραυματισμένη από την υπόθεση Π.Φύσσα και την πολιτική συνωμοσία που εξυφάνθηκε εναντίον της και δεν δείχνει ικανή να ανακάμψει και να διεκδικήσει πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική σκηνή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδεί αυτά τα ποσοστά που πήρε στις τελευταίες εκλογές και το μόνο που θα επιδιώξει είναι να διατηρήσει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο πολιτικό γίγνεσθαι και να ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι.

Βέβαια αυτό καθόλου δεν αφορά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και νιώθει να μην υπάρχει κανένα μέλλον για τον ίδιο,για τα παιδιά του, και την χώρα.

του Γιάννη Πετρίδη 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook