25.11.15

Αυτή είναι η κίνηση ματ της Ρωσίας για τους Τζιχαντιστές!


Η Μόσχα είναι έτοιμη...

«για τη σύσταση κοινού επιτελείου» κατά του Ισλαμικού Κράτους με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γαλλίας και ακόμη και της Τουρκίας, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γαλλία.

«Είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε από κοινού πλήγματα επί των θέσεων του Daech (Ισλαμικό Κράτος) και να συστήσουμε για τον σκοπό αυτόν ένα κοινό επιτελείο με τη Γαλλία, την Αμερική, όλες τις χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον συνασπισμό», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ. «Οι Τούρκοι εάν θέλουν και αυτοί, είναι ευπρόσδεκτοι».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγα λεπτά μετά την επανάληψη των καταγγελιών Πούτιν διά στόματος Μεντβέντεφ, για προστασία των τζιχαντιστών από την Άγκυρα, λόγω της συνεργασίας ανώτατων αξιωματούχων της στο λαθρεμπόριο πετρελαίου των πηγών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Με αυτόν τον τρόπο η Μόσχα επιχειρεί πιθανότατα να αποκλιμακώσει την διεθνοποίηση της έντασης που επιχείρησε μέσα από το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, εμφανιζόμενη διατεθειμένη να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι κοινές επιχειρήσεις ενάντια στην απειλή του τζιχαντισμού και παράλληλα να εκθέσει την Τουρκία, την οποία φέρνει με μία τέτοια κίνηση αντιμέτωπη με τους σύμφωνα με τα λεγόμενά της συνεργάτες της.
Πηγή




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook