8.11.15

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!


Ενας από τους μεγαλύτερους Ελληνες κωμικούς «έφυγε» από τον μάταιο τούτο κόσμο αφήνοντας μία....
σπουδαία παρακαταθήκη σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ο Κώστας Τσάκωνας «πάλευε» με τον καρκίνο εδώ και αρκετά χρόνια αλλά ακόμα και σ” εκείνες τις δύσκολες στιγμές δεν είχε χάσει το χιούμορ του και τη θέληση για ζωή.
Ενας άνθρωπος που δεν έμεινε κλειστός στο καβούκι της θεατρικής σανίδας, όπως πολλοί συνάδελφοί του, διότι με τον πύρινο λόγο του, όποτε βέβαια τα ΜΜΕ του έδιναν τον λόγο, καυτηρίαζε με τον μοναδικό του τρόπο το σάπιο πολιτικό σύστημα δίνοντας ένα μήνυμα αντίστασης στην ελληνική κοινωνία.
Στον Κώστα Τσάκωνα οφείλουμε και μία σημαντική σκηνή ανθολογίας, όπως και στον σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό μία εξαιρετική κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου: Το «Μάθε παιδί μου γράμματα».
«Έξι χρόνια στο δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο -τότε ακόμα δεν ήταν το λύκειο-, έξι χρόνια στο Πολυτεχνείο, έξι χρόνια στο εξωτερικό» τα προφητικά λόγια του έλληνα ηθοποιού στην ταινία που γυρίστηκε το 1981 και αποτελεί κοινωνική, λαϊκή και άμεση σάτιρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, με σαφή πολιτική στόχευση και μήνυμα.
Υπήρξε προφητικός για μία κατάσταση, την οποία στην πραγματικότητα ποτέ δεν έπαψε να βιώνει η Ελλάδα. Ραγιαδισμός, σάπιο πολιτικό σύστημα, κοινωνική ανισότητα και πολλά πολλά άλλα.
Κώστα Τσάκωνα καλό Παράδεισο, σε ευχαριστούμε για όλα…






ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook