25.11.15

Το μάθημα από την Τουρκία που εμείς ποτέ δεν μάθαμεΤο 1974 η Κύπρος ήταν μακρυά! Μετά αποφασίσαμε ότι θα...
“εθιστούμε” στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από την Τουρκία . Το πληρώσαμε πανάκριβα. Σε ανθρώπινες ζωές και σε χρήματα. Όσο εθίζεσαι ως γνωστόν, τόσο δυσκολότερο είναι να κόψεις τις “επιβλαβείς συνήθειες”. Κάποια στιγμή δεν υπάρχει γυρισμός…

Φαίνεται ότι δεν είχαμε σκεφτεί κι εμείς να…προειδοποιούμε 10 φορές τους Τούρκους εισβολείς που κάθε μέρα από το 1974 μέχρι και σήμερα μπαίνουν παράνομα στον εναέριο χώρο μας. Οι Τούρκοι αυτό είπαν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με την κατάρριψη του ρωσικού SU-24.Και το επιβεβαίωσαν και ο ο εκπρόσωπος τύπου του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συνταγματάρχης Στίβ Ουόρεν.
Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, ότι δηλαδή ο τουρκικός στρατός προειδοποίησε τους Ρώσους πιλότους 10 φορές προτού εμπλακεί και ότι οι Ρώσοι δεν ανταποκρίθηκαν, ο Ουόρεν δήλωσε σε μια ενημέρωση στο Πεντάγωνο:
«Μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Ναι».

Οι δικοί μας πιλότοι ως γνωστόν μιλάνε πάντα “γαλλικά” στο Αιγαίο,όταν “παίρνουν” τις ουρές των Τούρκων .Κι αυτό φαίνεται ότι δεν εκλαμβάνεται…ως προειδοποίηση!

Δεν είμαστε απ΄ αυτούς που θα βγουν να πουν τώρα ότι πρέπει να αρχίσουμε τις καταρρίψεις. Μπορούμε όμως να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα σε NATO και ΕΕ . Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρέπει να συμμαζέψουν τον ταραξία που οι ίδιοι “χαϊδολογάνε”.

Onalert.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook