1.12.15

Να γιατί δεν κλαίνε οι άντρες!Τα αγόρια δεν κλαίνε. Eντάξει, αυτό το ξέρουμε. Φταίει, όμως, αποκλειστικά το γεγονός...

ότι οι άνδρες είναι από τη φύση τους πιο σκληροί από εμάς τις γυναίκες που τους κάνει λιγότερο επιρρεπείς στο κλάμα;

Σε μία ποσπάθεια να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα, Ολλανδοί επιστήμες του Πανεπιστημίου του Τίλμπουργκ, μελέτησαν το συναισθηματικό κλάμα, αυτό που απορρέει από συγκίνηση, θλίψη, χαρά και κάθε είδους συναίσθημα.

Έτσι, ζήτησαν από περισσότερους από 5.000 εθελοντές να απαντήσουν σε ερωτήματα για τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους, που συμπεριλάμβαναν πόσο συχνά κλαίνε, για ποιους λόγους και επί πόση ώρα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες κλαίνε 30 έως 64 φορές τον χρόνο (οι άντρες 6 έως 17 φορές) και για περισσότερη ώρα από τους άντρες (6 λεπτά την φορά κατά μέσον όρο, έναντι 2-3 λεπτών στους άντρες).

Συνολικά, το 90% των ανδρών δήλωσαν ότι ούτε κατά διάνοια υπερβαίνει το κλάμα τους σε διάρκεια τα 15 λεπτά, με το 66% να δηλώνουν πως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Αν και το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι παραπλήσιο (91% είπαν πως δεν κλαίνε πάνω από 15 λεπτά), μόνο το 43% είπαν ότι σταματούν το κλάμα σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Οι επιστήμονες, όμως, προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο της τόσο μεγάλης διαφοροποίησης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς μία από τις βασικότερες αιτίες που οι άνδρες δεν κλαίνε, δεν είναι άλλη από την ίδια την ανατροφή τους. Το κλάμα δεν ταιριάζει στο στερεότυπο του άντρα και ολόκληρες γενιές έχουν γαλουχηθεί με τη φράση «οι άντρες δεν κλαίνε».

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες εξηγούν ότι υπάρχουν και βιολογικοί παράγοντες, καθώς οι άνδρες έχουν μεγαλύτερους δακρυϊκούς πόρους στα μάτια, με αποτέλεσμα αυτοί να γεμίζουν με δάκρυα και να «υπερχειλίζουν» πιο δύσκολα απ' ό,τι στις γυναίκες .
Τέλος, ρόλο παίζουν και οι ορμονικές διαφορές, αφού η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου, η τεστοστερόνη, αναστέλλει το κλάμα.

Οπότε, αγόρια δεν φταίει το ότι είστε πιο σκληροί. Η... κατασκευή σας τα φταίει.
Πηγή0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook