9.12.15

Αλέξης Τσίπρας: Έτοιμος να παίξει ξανά το χαρτί του αντιμνημονιακού!


Όλο το σχέδιο Τσίπρα για να παραμείνει «γαντζωμένος» στην εξουσία – Η δημιουργία νέας τεχνητής κρίσης με τους δανειστές και η πολιτική αστάθεια

Το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει «γαντζωμένος» στην εξουσία είναι έτοιμος να
παίξει ο Αλέξης Τσίπρας το προσεχές διάστημα.
Όπως σας έχουμε γράψει από το...
Newsbomb.gr ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει διάθεση ούτε να παραδόσει την εξουσία, ούτε βεβαίως να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα δικό του παράλληλο πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Όπως σας επισημάναμε, η συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 7/12/2015 είναι ενδεικτική των προθέσεών του.
Μνημείο πολιτικού αμοραλισμού.
Και για να εξηγούμαστε, πολιτικός αμοραλισμός είναι η μέθοδος, ο τρόπος συμπεριφοράς, ζωής και λειτουργίας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ηθικών ενδοιασμών.
Είναι η σκόπιμη νομοθέτηση μέτρων και λήψη αποφάσεων που παρουσιάζονται τεχνητά και επικοινωνιακά ως «κοινωνικά δίκαια», πλην όμως υποκρύπτουν σκοπούς άλλους, οι οποίοι απέχουν… αιώνες από την απόδοση κοινωνικής ή άλλης δικαιοσύνης.
Όμως, η υποτακτικότητα που έχουν επιδείξει τους τελευταίους μήνες οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχει αρχίσει να κλονίζει την κυβερνητική σταθερότητα με αποτέλεσμα το Μαξίμου να εξετάζει νέους τακτικισμούς. Και προσέξτε, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και ενδοιασμό.
Βλέποντας ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν της δίνει χέρι βοηθείας, για οποιαδήποτε μορφή συγκυβέρνησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναμένεται να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ανοίξει νέο μέτωπο… δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης και κόντρας με τους δανειστές προκειμένου να κερδίσει το λαϊκό αίσθημα, αλλά και την εμπιστοσύνη βουλευτών της αντιπολίτευσης που είναι έτοιμοι να εγκαταλλείψουν τα κόμματά τους…
Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και αφού κλείσει το 2ο πακέτο των προαπαιτούμενων, ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα των συντάξεων, αλλά και τα εθνικά ζητήματα (Κυπριακό, Σκοπιανό και ελληνοτουρκικές σχέσεις) θα τον οδηγήσουν με ακρίβεια στην πτώση.
Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν ούτε το πολιτικό σθένος, ούτε βεβαίως και το πολιτικό εκτόπισμα να αντιμετωπίσουν και να αποσοβήσουν τόσο σοβαρά ζητήματα που άπτονται της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας.
Τι θα κάνουν;
Πολύ απλό.
Θα χρησιμοποιήσουν μια πανάρχαια και παλαιοκομματικού τύπου τακτική που λέει πως όταν μια κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργείς μια δεύτερη κρίση για να αποπροσανατολίσεις και να αλλάξεις την ατζέντα.
Τσίπρας και Καμμένος θα βγάλουν από το μανίκι τους – ως γνήσιοι ταχυδακτυλουργοί – το χαρτί του «αντιμνημονιακού» και του δήθεν επαναστάτη…
Άλλωστε το χαρτί αυτό το έπαιξαν στο παρελθόν τρεις φορές και τους «βγήκε». Δύο φορές σε εθνικές εκλογές και μια σε δημοψήφισμα.
Θα αρνηθούν τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τις συντριπτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και τη μεταφορά του ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ στους Γερμανούς.
Με τον τρόπο αυτό θα πυροδοτήσουν την οργή των δανειστών και για άλλη μια φορά θα δημιουργήσουν συνθήκες Grexit, μεταφέροντας τη μπάλα από το εσωτερικό πολιτικό τους πρόβλημα, της ισχνής πλειοψηφίας, σε εθνικό πρόβλημα διαπραγμάτευσης.
Για όσους απορούν, θα πρέπει απλά να σας υπενθυμίσουμε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, έχουν ξαναπαίξει στο παρελθόν κορώνα – γράμματα το εθνικό συμφέρον προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Άρα δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να το επιχειρήσουν ξανά.
Θα δημιουργήσουν λοιπόν μια τεχνητή κρίση τεραστίου μεγέθους, αδιαφορώντας αν κάτι τέτοιο επιβάλλει εκ νέου capital controls ή οποιουσδήποτε άλλους περιορισμούς προκειμένου να φέρουν την αντιπολίτευση στο τραπέζι της συναίνεσης και να περάσουν στο λαό το μήνυμα ότι δήθεν αντιστέκονται στους δανειστές και την τρόικα.
Πιο απλά: Θα φέρουν για άλλη μια φορά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού για να επιτύγχουν συσπείρωση στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, τη δική τους θυματοποίηση στην ελληνική κοινή γνώμη και θα επιχειρήσουν να «ψαρέψουν» και κάποιους πρόθυμους υποτακτικούς βουλευτές από άλλα κόμματα.
Στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις έπαιξαν τον ρόλο τους με μοναδικές… θεατρικές ερμηνείες και έπεισαν μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού και του κοινοβουλίου.
Αυτή τη φορά δεν είναι βέβαιον ότι η παράσταση θα έχει happy end.
Είναι πολύ πιθανόν το έργο να τελειώσει με… ελικόπτερο διότι όπως έλεγε και ένας μεγάλος πολιτικός:
«Mπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα…».
Υ.Γ. Το καλό είναι ότι ο ένας από τους δυο ξέρει να πιλοτάρει ελικόπτερο… Να και κάτι που θα σου φανεί χρήσιμος Αλέξη

newsbomb



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook