8.12.15

Το σκάφος δεν είναι ακυβέρνητο, απλώς δεν ξέρει που πέφτει η στεριά…


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Τελικά θα μπορούσε η χθεσινή να είναι μια διαφορετική ημέρα.
Παρακολουθώντας αυτή την ευχάριστη κουβεντούλα, γιατί  συνέντευξη με την κλασσική έννοια του όρου δεν ήταν, του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσιπρα με τέσσερις δημοσιογράφους  υπήρξαν και …
αισιόδοξα μηνύματα.
Πρώτα απ’ όλα δεν πρέπει να ανησυχούμε και να έχουμε παράπονο  μια  και υλοποιείται κατά γράμμα το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ψηφίσατε αυτό παίρνετε, είπε ο κ. Τσιπρας, σωστό κατά βάση, αλλά θα είναι κάτι που θα πρέπει να το εξηγήσει αναλυτικά σε ανέργους, μισθωτούς και συνταξιούχους που μάλλον είχαν ρίξει περισσότερο βάρος στην προεκλογική υπόσχεση περί παράλληλου προγράμματος που θα εξουδετέρωνε το Μνημόνιο (με σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ)…
Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι τελικά ο κ. Τσιπρας αποκάλυψε πόσο απλά είναι τα πράγματα.
Αρκεί να σταματήσουν να γκρινιάζουν τα ΜΜΕ, να στριμωχθεί λιγάκι η διαπλοκή που απεργάζεται σκοτεινά σχέδια, να αποκατασταθεί ο Βασίλης Λεβέντης από εκείνους που του έστελναν πίτσες στο στούντιο, και φυσικά να πει η Αντιπολίτευση ότι είναι κόκκινη γραμμή η μη μείωση των συντάξεων και όλα θα πάνε καλυτέρα και φυσικά οι συντάξεις θα παραμείνουν ολάκερες.
Και ξέρετε τελικά, εάν υπάρξει και καμία μείωση των συντάξεων δεν θα φταίει ούτε ο Κατρούγκαλος  ούτε ο Τσακαλώτος, αλλά το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ που δεν είπαν ότι είναι κόκκινη γραμμή…
Άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι και λοιποί  άκουσαν όμως χθες και μια χειροπιαστή εξαγγελία: εάν δεν συσταθεί άμεσα το ΕΣΡ θα δοθεί λύση με αλλαγή του νόμου.
Γιατί όπως είπε και ο πρωθυπουργός  ξέρει ότι υπάρχει επενδυτής που θέλει να αγοράσει άδεια  τηλεοπτικού σταθμού και δεν μπορεί να περιμένει.
Ο κ. Τσιπρας χθες έκανε ένα ακόμη λάθος. Τραγικό σαν εκείνο του κ. Κώστα Σημιτη και του Γιάννου Παπαντωνιου που προέβλεπαν ότι το χρηματιστήριο θα φθάσει τις 5000 μονάδες . Με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να  χάσουν τις περιουσίες τους.
Χθες με μια δήλωση, η οποία είναι απολύτως  προβληματική, ο κ. Τσιπρας προέβλεψε, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες αντί για το αμφίβολο τζοκερ να ποντάρουν στην μετοχή της Εθνικής, ότι η μετοχή της θα ανέβει πολύ….
Όσο για το ασφαλιστικό, ας ελπίσουμε ότι η διαπραγμάτευση δεν θα στηριχτεί στα όσα ακούστηκαν.  Διότι είναι προφανές που θα οδηγήσει η αύξηση εργοδοτικών εισφορών σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας 27%. Και η αντίληψη ότι οι συντάξεις δεν θα πειραχτούν γιατί από αυτές πια ζουν και οι άνεργοι.
Τελικά η συνέντευξη αυτή, δεν φαίνεται να είχε άλλο λόγο από το να απαντήσει στην έκθεση  της Γερμανικής Πρεσβείας.
Να δείξει ότι η χώρα έχει κυβέρνηση σταθερή  μια και οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε ο κ. Τσιπρας διορίστηκαν στις λίστες γνωρίζοντας τι πρόγραμμα θα υπηρετήσουν. Ήθελε να δείξει ο πρωθυπουργός ότι το πλοίο  δεν είναι ακυβέρνητο..
Το πρόβλημα όμως δεν είναι να έχεις καπετάνιο. Αλλά να ξέρει και προς τα πού πέφτει η στεριά…
mignatiou


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook