13.12.15

Μόσχα: “Μέρος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας στην Συρία το σημερινό επεισόδιο στο Αιγαίο! Οι πράξεις σας θα έχουν συνέπειες!”


Νέα ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία προκαλεί το θερμό επεισόδιο που...
σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (13.12.2015) στο βόρειο Αιγαίο, μόλις 22 χιλιόμετρα έξω από τη Λήμνο!


Κατά την εκδοχή των Ρώσων, το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού για να αποφύγει τη σύγκρουση και ενώ είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το τουρκικό πλήρωμα μέσω ασυρμάτου αλλά είχε ρίξει και φωτοβολίδες στον αέρα.

“Στις 13 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ. (13,6 μίλια) από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, απέφυγε μια σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Στις 6:30 ώρα Γκρίνουιτς (08:30 ώρα Ελλάδας) το ρωσικό αντιτορπιλικό, που είχε ρίξει άγκυρα, παρατήρησε ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος, σε απόσταση περίπου χιλίων μέτρων, που πλησίαζε προς το μέρος του, από δεξιά. “Παρά τις πολλές προσπάθειες του Smetlivy, το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους δεν απάντησε ούτε στον ασύρματο ούτε στα οπτικά σήματα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Έτσι, το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου πυροβόλησε με ελαφρά όπλα όταν το σκάφος πλησίασε περίπου στα 600 μέτρα, “προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση”. “Το τουρκικό σκάφος άλλαξε αμέσως πορεία και συνέχισε τον δρόμο του προσπερνώντας το Smetlivy σε απόσταση περίπου 540 μέτρων χωρίς καμία επαφή με το ρωσικό πλήρωμα”, προσθέτει το υπουργείο.

“Μέρος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας ήταν το σημερινό επεισόδιο στο Αιγαίο” αναφέρει το ρωσικό ΥΠΑΜ και συνεχίζει λέγοντας ότι “θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες εάν συνεχιστούν οι επιθετικές τουρκικές ενέργειες κατά των ρωσικών ΕΔ” δείχνοντας έτσι ότι η Μόσχα θεωρεί το σημερινό περιστατικό ως απόπειρα κατά του ρωσικού πλοίου συνέχεια των επιθετικών ενεργειών της Άγκυρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από ζεύγος τουρκικών F-16 στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Η προειδοποίη δόθηκε στον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στον οποίο του τόνισαν το γεγονός ότι πρόκειται για “απερίσκεπτες εχθρικές ενέργειες” “Ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος προειδοποιήθηκε για τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρουν οι απερίσκεπτες εχθρικές ενέργειες της Άγκυρας κατά των ρωσικών ΕΔ που έχουν αναλάει τον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στην Συρία” αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΜ ο Τούρκος ακόλουθος ενημερώθηκε για την βαθειά ανησυχία μετά από μια ακόμα πρόκληση από την τουρκική πλευρά όσον αφορά το περιστατικό με το ρωσικό αντιτορπιλικό “Smetlivy” στο Αιγαίο Ο Τούρκος ακόλουθος Ahmet Gunes υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το μήνυμα στην Άγκυρα ως έχει.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή νότια της Λήμνου το ρωσικό Ναυτικό, με έγκριση των ελληνικών αρχών της Ελλάδας, έχει εγκαταστήσει μόνιμο αγκυροβόλιο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook