6.12.15

Εχθές ''τέλειωσε'' η Ελλάδα..


Η ψήφιση του προϋπολογισμού ήταν το χτύπημα κάτω από τη μέση για τον ελληνικό λαό αφού έχει να...
κάνει με μέτρα ύψους 5.7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κι' όμως η συζήτηση εντός της βουλής επεκτάθηκε κυρίως στο να γίνει αντιπολίτευση μεταξύ των κομμάτων και να αποδοθούν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Αυτό που πρόκειται να έρθει σύμφωνα με την πλέον υπερψηφισμένο προϋπολογισμό είναι πάνω από κάθε λογική και αντοχή των Ελλήνων πολιτών..
Πιο αναλυτικά η βάση του ξεκινάει από το πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ για το 2016, (από 0,2% που βρίσκεται φέτος), αλλά και στο χειρότερο για την Ελλάδα που είναι το χρέος και θα αυξηθεί στο 187,8% του ΑΕΠ από 180,2% φέτος και άρα θα φτάσει στα 327,6 δισ. ευρώ.


Μεγάλα είναι όμως και τα ερωτήματα και τα κενά που προκύπτουν εφόσον η κυβέρνηση πρέπει να ψάξει να βρει τα 645 δις. που λείπουν για την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων στο ασφαλιστικό. Μια μεγάλη υπόθεση που θα προβληματίσει την κυβέρνηση είναι οι εργοδοτικές εισφορές που σκέφτεται να αυξήσει ο Α. Τσίπρας προκειμένου να μην ''αποδεκατίσει '' οριστικά τους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ παραμένει ασαφές το πώς θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους αφου τα μέτρα είναι ανακριβή και δεν υπάρχει λεπτομερής αναφορά στο πως θα εφαρμοστούν.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook