26.12.15

Σοβαρές ελπίδες για ίαση του καρκίνου… απ’ τους ελέφαντες



Ισραηλινοί επιστήμονες ανακάλυψαν σε ελέφαντες ένα γονίδιο που καταπολεμά τον καρκίνο το οποίο θεωρητικά θα μπορούσε να...

χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει την ασθένεια και στον άνθρωπο, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 την Πέμπτη.

Ο Άβι Σρέντερ, βοηθός καθηγητής της χημικής μηχανικής στο Technion-Israel Institute of Technology, είπε στην τηλεόραση για το εύρημα, εξηγώντας ότι οι ελέφαντες, των οποίων η φυσιολογία είναι παρόμοια με εκείνη των ανθρώπων, σχεδόν ποτέ δεν αναπτύσσουν καρκίνο, και αυτό οφείλεται σε ένα γονίδιο που τους ανοσοποιεί.

Ο συνάδελφός του, Δρ. Τζόσουα Σίφμαν, παιδιατρικός ογκολόγος από τη Γιούτα στις ΗΠΑ, ερεύνησε τα κύτταρα του ελέφαντα και εντόπισε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται P-53, η οποία επίσης συναντάται στον άνθρωπο, η οποία είναι η πηγή αυτής της ανοσοποίησης.

Ο Σρέντερ υπογράμμισε, ότι ενώ η πρωτεΐνη P-53 σε ανθρώπους και ελέφαντες είναι απολύτως όμοια, υπάρχουν 19 παραλλαγές που βρέθηκαν σε ελέφαντες. Είναι οι αποκλίσεις, οι οποίες παρέχουν στους ελέφαντες υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τους ανθρώπους. Και το κλειδί της έρευνας πλέον, είναι να αξιοποιήσει τις παραλλαγές της πρωτεΐνης στους ελέφαντες για να πετύχει και την ανοσοποίηση των ανθρώπων στη νόσο…

Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook