17.12.15

Πούτιν: "Αν η Τουρκία θέλει να γλύψει την Αμερική, δικό της θέμα..."


Πρώτα έκαναν την επιθετική ενέργεια...

της κατάρριψης του Σουκχόι και μετά κρύφτηκαν πίσω από το ΝΑΤΟ - Σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας στο υψηλότερο επίπεδο

Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας για την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι SU24 εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης ενώπιον 1.350 δημοσιογράφων.

Αφού χαρακτήρισε όχι απλά «μη φιλική» αλλά «επιθετική» πράξη την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ότι η Τουρκία στη συνέχεια «έτρεξε να κρυφτεί πισω από το ΝΑΤΟ. «Αν ήταν ατύχημα θα είχαν ζητήσει συγγνώμη. Είναι εξοργιστικό. Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας» συμπλήρωσε.

Μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η ατάκα του Ρώσου προέδρου «αν η τουρκική ηγεσία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε κάποιο σημείο,δικό της πρόβλημα. Το χρειάζεται η ίδια; Το χρειάζονται οι Αμερικανοί;».

Τότε δεν είχαμε καμία αεράμυνα, πλέον έχουμε τους πυραύλους S-400 συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Ρώσος πρόεδρος.

Όσον αφορά το μελλον των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας παραδέχθηκε ότι «θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθούν». «Δεν βλέπω καμία προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων με τις τουρκικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση, μάλιστα, για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι ο Ερντογάν για να λύσει το πρόβλημα αρκέστηκε στο «δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους ηγέτες. Αν θέλουν να κάνουν κάτι, ας το κάνουν».
Πηγή0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook