20.12.15

Δεν της φτάνουν της τρόικας τα μέτρα της κυβέρνησης, ζητά και άλλα πιο σκληρά!


Είναι δυνατόν;;
Μπροστά σε εφιαλτικά σενάρια βρίσκεται όχι μόνο το οικονομικό επιτελείο, αλλά...
ολόκληρη η κυβέρνηση, με τις νέες, «φρικιαστικές» απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών!
Η τρόικα θεωρεί πως είναι ουτοπικές οι προβλέψεις των εσόδων και άγνωστο το ύψος των δαπανών, που κατέθεσε η κυβέρνηση και  ζητούν την λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. ευρώ για το 2016 και έως 6 ή 7 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι το 2018.

Ταυτόχρονα  συνεχίζεται το θρίλερ με την δόση του 1 δισ. ευρώ αφού, παρότι αποσύρθηκε το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, ο ESM δεν συνεδρίασε ακόμη για να εγκρίνει την καταβολή της δόσης, αναμένοντας να δημοσιευτούν πρώτα στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και τα τελευταία προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των δανειστών, η κυβέρνηση κατέθεσε τον νέο προϋπολογισμό χωρίς να έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικας των ελεγκτών, οι οποίοι διαπιστώνουν όμως «τρύπα» της τάξεως των 2-3 δισ. ευρώ (ή 1,5% του ΑΕΠ). Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις επιστρέψουν οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου θα πιέσουν την κυβέρνηση να καταθέσει και συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2016, ενώ εκκρεμεί ακόμα η κατάθεση του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος οικονομικής πολιτικής για τα έτη 2016 έως 2019.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook