24.12.15

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ GREXIT ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ


ΑΝΕΚΛΗΘΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ, ΟΜΩΣ... ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...
Στην πρώτη θέση σε όλες, σχεδόν, τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας μας βρέθηκε από...
νωρίς το απόγευμα η είδηση τηςανάκλησης του Έλληνα πρέσβη στην Πράγααπό την ελληνική κυβέρνηση, εξαιτίας των δηλώσεων του Τσέχου πρωθυπουργού Μίλος Ζέμαν, ότι θα επιθυμούσε η χώρα του να μπει στηνΕυρωζώνη όταν θα έβγαινε από αυτήν η Ελλάδακαι πως στενοχωρήθηκε που η υπόθεση έφτασε τόσο κοντά στο περίφημο Grexit, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ...

  Η είδηση αυτή ξεκίνησε ως “τριτοτέταρτη” στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και, σε αντίθεση με την συνήθη δημοσιογραφική λογική, “σκαρφάλωσε” ξαφνικά στην κορυφή της επικαιρότητας, σε βαθμό που να προκαλεί ερωτηματικά ο σχεδόν απόλυτος “συντονισμός”, ειδικά των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

  Τα μεγαλύτερα ερωτηματικά, ωστόσο, τα προκαλεί η... ευρωλαγνική “ευθιξία” των Τσίπρα και Κοτζιά. Τόσο πολύ, λοιπόν, ενόχλησε τους Τσίπρα και Κοτζιά η ειρωνική αναφορά του Τσέχου πρωθυπουργού στο ευπρόσδεκτο γι' αυτόν Grexit; Είναι τραγικό, αλλά το μόνο που ενοχλεί αυτή την ευρωλιγούρικηεξουσία Τσίπρα, το μόνο που τρέμει και την εκνευρίζει αφάνταστα, είναι η έξοδος από την ευρωζώνη.Τίποτε άλλο! Δεν την ενοχλεί η χούντα του “κουαρτέτου”! Δεν την ενοχλούν οι “θεσμικές” επεμβάσειςπου ακυρώνουν κυβερνητικά νομοσχέδια! Δεν την ενοχλεί η άγρια λιτότητα και εξαθλίωση του λαού! Δεν την ενοχλεί ο εξευτελισμός και η νεοαποικιοποίηση της χώρας! Δεν την ενοχλούν Μέρκελ καιΣόιμπλε που κατευθύνουν τις τύχες μας! Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι το μόνο που αλαφιάζει τους κυβερνώντες. Το ευρώ να είναι καλά και ας πεινάει ο ελληνικός λαός και ας περιφρονείται και πνίγεται η ανεξαρτησία της χώρας!

  Ο Έλληνας πρέσβης ανεκλήθη από την Πράγα από την “εθνικά υπερήφανη” κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά. Ο πρέσβης μας όμως παραμένει αμετακίνητος και ακλόνητος στο Βερολίνο. Διότι από δω παίρνουμε τις εντολές και κυρίως γιατί εδώ είναι η έδρα των κηδεμόνων μας και οι εθελόδουλες κυβερνήσεις πρέπει να σέβονται τους αποικιοκράτες τους και να αντιδρούν απέναντι σε όσους θέτουν υπό αμφισβήτηση ή ειρωνεύονται το σύμβολο της επικυριαρχίας τους: το ευρώ!

 ISKRA


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook