19.1.16

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ…ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ…;


Οι νέες δημοσκοπήσεις άρχισαν να κυκλοφορούν και δύναται να κατανοήσει ο καθένας πως ο Έλληνας βρίσκεται ακόμα βαθιά υπνωτισμένος, αλυσοδεμένος με τα...
δεσμά της άγνοιάς του. Τα αποτελέσματα αυτών των express δημοσκοπήσεων -πότε πρόλαβαν άραγε να τις πραγματοποιήσουν;;;- δείχνουν δύο πράγματα, αναλόγως με την εκτιμηση που θα κάνει ο καθένας.
Αν θεωρήσουμε υπερβολικά τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, τότε είναι προφανές πως το μιντιακό σύστημα και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν αυτά, «παίζουν τρελά» τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ για να επανέλθουν στην εξουσία και μυρίζονται…παλιές δόξες…
Αν θεωρήσουμε αληθινό και πραγματικό το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων, τότε προκύπτει πως ο ελληνικός λαός ψάχνει ακόμα για εθνοσωτήρες που θα τον βγάλουν από την κρίση και θα λύσουν όλα τα προβλήματά του. Μετά 5 ημέρες από την εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ, γεννιούνται τεράστιες προσδοκίες.
Παρόμοιες προσδοκίες όμως δεν ικανοποιήθηκαν από κανέναν εξ όσων θεοποίησε ο λαός τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και αν αυτός λεγόταν Παπανδρέου και το όνομά του υποσχόταν πολλά, είπε ότι «λεφτά υπάρχουν”, τα οποία βέβαια δεν υπήρξαν ποτέ και κορόιδεψε τους πάντες, είτε ήταν ο Σαμαράς με τα Ζάππεια στον οποίο πίστεψε σύσσωμη η κεντροδεξιά παράταξη για τα αντιμνημονιακά και φιλολαϊκά του σχέδια, ενώ όταν έγινε πρωθυπουργός έπραξε όλα όσα του ζήτησε η τρόικα και το ΔΝΤ. Είτε ήταν τέλος ο Αλέξης Τσίπρας, ο μέχρι πρότινος ριζοσπάστης και καινοτόμος πολιτικός που έταξε στους Έλληνες λαγούς με πετραχήλια, στη δυσκολότερη και πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας, όπου λαγός ήταν η πάταξη του παλαιού και της διαφθοράς ενώ το πετραχήλι ήταν το νέο, το καθαρό, η επανεκκίνηση με όποιο κόστος της χώρας. Ο Αλέξης όμως όχι μόνον δεν επαναστάτησε ποτέ αλλά έπαιξε επικίνδυνα παιχνίδια, δεν άλλαξε τίποτα, ενώ υποτάχτηκε και μετατράπηκε σε ένα εκπληκτικό πιόνι του ευρωπαϊκού οικονομικού γίγνεσθαι καθώς εκτελεί με μοναδική μαεστρία όλα όσα δεν εκτέλεσαν οι προγενέστεροι του πρωθυπουργοί υπό το φόβο του πολιτικού κόστους.
Δεν του έφτασαν όμως του Έλληνα αυτές οι κακομοιριές, αναζητά τώρα στο πρόσωπο ενός πολιτικού, σκληρά και απαρέγγκλιτα μνημονιακού, που προέρχεται από μεγάλο πολιτικό τζάκι, ο οποίος ουδέποτε έσπασε αυγά με κανέναν ξένο “διαπραγματευτή» αλλά εύκολα δημιουργεί έχθρες εντός της χώρας του, τώρα ζητά από αυτόν ο λαός να τον σώσει πατώντας ένα μόνο κουμπί. Αυτή είναι μία συνήθεια που δεν εγκατέλειψε ποτέ ο Έλληνας, η πίστη στο θαύμα, ο ενθουσιασμός και ο φανατισμός για ονόματα και πρόσωπα, η θεοποίηση τους. Γι’ αυτό και ουδέποτε πιστέψαμε και επενδύσαμε στους επιστήμονές μας, στους ικανούς ανθρώπους με εμπειρία και γνώση στον κάθε τομέα, αλλα πιστεύαμε ανέκαθεν με περισσή ευκολία στους πολιτικούς λαοπλάνους που έταζαν με παραμύθια αυτόματες λύσεις, μεταρρυθμίσεις του ενός κουμπιού, ενώ στην πραγματικότητα εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν η απόκτηση δύναμης και η διανομή των θέσεων εξουσίας.Πρόκειται για δεκάδες θέσεις που διανέμονται σε ημέτερους χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς δημοσιοποίηση του βιογραφικού τους.
Αυτή τη φορά λοιπόν τα ποσοστά της ΝΔ εκτοξεύτηκαν σε 1 εβδομάδα!! στο +3,2 % διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μάθουμε το σχέδιο πλεύσης, το νέο πλαίσιο οικονομικής σωτηρίας της χώρας, το πλάνο ανάπτυξης, το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Γνωρίζουμε καλά πως θα είναι μία κυβέρνηση με απόλυτα προστατευτικό πρόσωπο για τις επενδύσεις των Ελλήνων μεγάλων επιχειρηματιών της χώρας, όχι για τους νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, γνωρίζουμε πως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα έχει βαπτισθεί σε “επένδυση”, γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και θα είμαστε όλο και πιο πολύ χρεωμένοι, χωρίς να αναζητούμε τους υπαίτιους αυτής της οικονομικής τραγωδίας και καταστροφής.
Τι πρόκειται να υποσχεθεί άραγε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ για το μεταναστευτικό; Οι μεταναστευτικές ροές είναι ανεξέλεγκτες, οι ευρωπαϊκές χώρες μιλάνε για επιστροφή των προσφύγων από την δική τους χώρα πίσω στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Δουβλίνο 2!! Ποιες θα είναι οι αλλαγές προς το καλύτερο; Το σύμφωνο συμβίωσης, που το ψήφισε ο νέος αρχηγός της ΝΔ, άφησε άφωνο τον Έλληνα οικογενειάρχη, που καθημερινά δέχεται βροχή τις προκλήσεις για την πίστη του, την παράδοση και τον πολιτισμό του.
Σήψη και θλίψη λοιπόν, οι Έλληνες αναζητούν εθνοσωτήρες στα “τζάκια» ενώ η λύση βρίσκεται ανάμεσά μας, στις γενναίες μεταρρυθμίσεις, στην αξιολόγηση, την μείωση των προνομίων των πολιτικών, την μείωση του αριθμού των βουλευτών, την άρση της ασυλίας τους, την αξιοποίηση των επιστημόνων μαζί με άλλες γενναίες και δίκαιες μεταρρυθμίσεις.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΑΣ
Στρατιωτικός
ithesis


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook