25.1.16

Ένα "βήμα" πριν οι ΕΔ αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων - Επίκειται έξοδος από την Σένγκεν



H Eλλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν που απλά σημαίνει ότι την αντιμετώπιση των...
λαθρομεταναστών και των προσφύγων που έρχονται από τα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας την αναλαμβάνουν οι ΕΔ

Γιατί θα συμβεί αυτό: Η Ελλάδα βγαίνοντας από την Συνθήκη Σένγκεν παύει να είναι ο ενδιάμεσος σταθμός και παύει να ισχύει η αντιμετώπιση των παρανόμως εισερχομένων στην χώρα από την Ακτοφυλακή και τις λοιπές υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και καθίσταται ζήτημα των ελληνικών ΕΔ

Καταυτόν τον τρόπο υπεύθυνες για την προστασία των συνόρων καθίστανται οι ΕΔ ακριβώς όπως και πριν απο την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν.

"Διορία" έξι εβδομάδων για να διακοπούν προσφυγικές-λαθρομετανατευτικές ροές που δημιουργεί η Τουρκία για να παίρνει από την ΕΕ "δωράκια" 3 δισ.ευρώ, και οφείλονται σε πολέμους που εξυπηρετούν τα δυτικά-αμερικανικά γεωπολιτικά συμφέροντα, θα δώσουν σήμερα στη χώρα μας Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία και Δανία, κατά την σημερινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθεί ιδιότυπη διετής «καραντίνα» στην Ελλάδα που σημίνει ότι θα τεθεί εκτός Σένγκεν, κάτι που η κυβέρνηση το σκέφτεται από μόνη της, και θα αναλάβουν οι ΕΔ την φύλαξη των συνόρων.

Οι "εταίροι" θα επιμείνουν και πάλι στην παράδοση του μισο΄Αιγαίου στους Τούρκους και στην δημιουργία συνδιαχείρησης τυο Αρχιπελάγους παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, θα υπάρξει «επανασχεδίαση των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων στα Βαλκάνια» που θα κρατήσει για τα δύο αυτά χρόνια.

Άλλωστε πριν απο λίγο επανέλαβε τις απειλές χθεσινές απειλές εναντίον της Ελλάδας για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που η Αθήνα "δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ", η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος -- με τους Σοσιαλδημοκράτες -- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, με δηλώσεις της πριν τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ.

"Είναι ουσιαστικής σημασίας να διασφαλίσει η Ελλάδα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και εάν δεν το κάνει τότε τα εξωτερικά σύνορα της Ζώνης Σένγκεν θα μετακινηθούν στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης, από την Ελλάδα ζητείται να κάνει το ταχύτερο δυνατό όλα τα απαραίτητα για να ενισχυθεί η πραγματική διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων".

"Είναι αναγκαίο να εγκατασταθεί εκεί μία κοινή συνοριοφυλακή και μία ακτοφυλακή, η σχετική πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι και θα συζητηθεί στη σημερινή σύνοδο.Είναι μύθος ότι δεν μπορεί να φυλαχθούν τα ελληνο-τουρκικά σύνορα, καθώς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είχε επαρκείς δυνατότητες για τη φύλαξη των συνόρων, ένα από τα μεγαλύτερα Ναυτικά της Ευρώπης και χρειάζεται μία πολιτική διοίκηση για να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων."

Επιβεβαιώνει έτσι με την δήλωσή της αυτή το pronews.gr για το ότι οι ΕΔ της χώρας είναι έτοιμες να αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων, μαζί με το Λιμενικό.

"Είναι καιρός τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Ο καθένας γνωρίζει πως είναι σημαντικό και αναγκαίο να διασφαλιστούν τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και κατόπιν η Ευρώπη να επανακτήσει και πάλι την ικανότητα της για δράση".

Το Σάββατο, οι Financial Times μιλούσαν για «σχέδιο απομόνωσης» της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους, που αναμενόταν να συζητηθεί στο συμβούλιο των υπουργών που είναι προγραμματισμένο για σήμερα Δευτέρα στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τους FT το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δραστικά μέτρα στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και υποστηρίζεται τόσο από την Κομισιόν όσο και το Βερολίνο, καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι η συμφωνία με την Τουρκία στην πράξη δεν εφαρμόζεται και αποδείχθηκε αναποτελεσματική στην προσπάθεια να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη.

Αν εφαρμοστεί το σχέδιο, αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι η Ευρώπη «μετακινεί» τα σύνορά της στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και όχι στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Πρώτα μας δημιούργησαν προβλήματα και τώρα μας εγκαταλείπουν μόνους να "καθαρίσουμε" την "μπουγάδα" για αυτούς.

Το ζήτημα είχε ξεκινήσει όχι τυχαία την περασμένη Τετάρτη μετά από επιστολή που έστειλε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίροσλαβ Τσεράρ ζητώντας «απευθείας βοήθεια» προς την ΠΓΔΜ για να σταματήσει η ροή λαθρομεταναστών από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν η Ελλάδα θα γίνει η χώρα που θα εγκλωβιστούν χιλιάδες λαθρομετανάστες, που φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά.

Οι κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας που θέλουν ντε και καλά να επιβάλλουν Βρυξέλλες και Βερολίνο παίζοντας ένα παιχνίδι υπέρ της Άγκυρας σε βάρος της χώρας μας προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής φαίνεται αυτό από τις έντονες και κατηγορηματικές απαντήσεις που δίνουν υπουργοί της κυβέρνησης, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Εκείνο όμως που είναι άγνωστο είναι ότι ανώτατα στελέχη στην ιεραρχία των Ένοπλων Δυνάμεων, ακόμη και Αρχηγοί όπως λένε οι πληροφορίες, έχουν προειδοιποιήσει με παραιτήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση δει έστω και συγκαταβατικά το θέμα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο που προτείνουν οι δανειστές.

Έχουν στείλει τελεσίγραφο τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου πώς κάτι τέτοιο, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο δηλαδή δεν πρόκειται να περάσει καθ' ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και βάζει έμμεσα αλλά σαφώς την Τουρκία στο Αρχιπέλαγος.

Ο Πάνος Καμμένος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ένοπλων Δυνάμεων απέρριψε εξ αρχής το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο (άλλωστε ειδικά στο θέμα αυτό συντάσσεται πλήρως με τη θέση της στρατιωτικής ηγεσίας και των στελεχών) και έστειλε πρώτος το μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο φάνηκε πώς το έλαβε.

Τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απορρίπτουν το ενδεχόμενο των κοινών περιπολιών. “Κάτι τέτοιο θα μας έβαζε αυτόματα στα προβλήματα που έχουμε να λύσουμε με την Τουρκία, αλλά όχι στο προσφυγικό, και δεν υπάρχει λόγος να μπερδέψουμε το προσφυγικό με γενικότερα προβλήματα ελληνοτουρκικών σχέσεων”, δήλωσε ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογο του Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Οι Γερμανοί είχαν θέσει το ίδιο θέμα (το κάνουν εδώ και μήνες) και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Βερολίνο, ο οποίος επίσης απέρριψε τις κοινές περιπολίες χωρίς δεύτερη σκέψη. Η καγκελάριος Μέρκελ βλέπει πώς η εικόνα της πλήττεται σημαντικά από το θέμα του προσφυγικού και δίνει γη και ύδωρ στην Τουρκία προκειμένου να ανασχέσει τις μεταναστευτικές ροές.

Ανακοίνωσε μάλιστα η κυβέρνηση της Γερμανίας πώς αυξάνει κατά 40% τη χρηματοδότηση της προς την Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά και πιέζει όσο μπορεί τις Βρυξέλλες να ενισχύσουν την Άγκυρα, παρ' ότι αυτή παίζει ένα παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και της Ε.Ε. Στέλνοντας σωρηδόν μετανάστες στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Μέχρι και ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής εμπλέκεται στα κυκλώματα με τους διακινητές.

Μελετάται ήδη η αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στην συνθήκη Σένγκεν, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης στο pronews.gr, κάτι που δείχνει ότι επιτέλους κάποιοι δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι μόνο μία τέτοια κίνηση που θα ''σφράγιζε" την ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών από την Ελλάδα προς τις λοιπές χώρες της συνθήκης θα μπορούσε να αποτρέψει το κύμα των προσφύγων που κατακλύζει καθημερινά τα ανατολικά σύνορά μας.


Ήδη μελετάται ο τρόπος με τον οποίο η Γερμανία είχε αναστείλει στην συμμετοχή της στην συνθήκη πριν από τέσσερις μήνες για ένα χρονικό διάστημα 1,5 μήνα και θα εφαρμοστεί κάτι ανάλογο.

Αυτό που-ελπίζεται-ότι θα επιτευχθεί, είναι να γίνει η Ελλάδα ένας ελάχιστα εκλυστικός προορισμός για τις προσφυγικές ροές,αφού δεν θα μπορούν μετά την αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στην εθνοκτόνο-όπως εξελίχθηκε-συνθήκη,  να λάβουν την "χρυσή βίζα" και να προωθηθούν προς την λοιπή ΕΕ, ενώ θα επαναφερθεί η νομική διάταξη για κράτηση επί 18 μήνες σε "κέντρο φιλοξενίας" των λοιπών λαθρομεταναστών ή "οικονομικών μεταναστών" κατά την ορολογία αυτών που αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι η χώρα υφίσταται μια ειρηνική, μεν, αλλά σαφώς εισβολή πληθυσμιακών ομάδων που αλλοιώνουν την πληθυσμιακή-εθνολογική σύσταση της χώρας.

Όσο για τις πληροφορίες που διαρρέουν για "τελεσίγραφο των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση" ότι "Έχετε τέσσερις μήνες για να κλείσετε τη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο, διαφορετικά βγαίνετε και από το ευρώ και από τη Σένγκεν", αυτά αφορούν κατά βάση την απόφαση των δανειστών να σπρώξουν "εδώ και τώρα" προς οικουμενική κυβέρνηση.

Και ο δικός τους χρόνος τελειώνει. Δεν θέλουν να φτάσει αυτή η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο και να αρχίσει να ρέει το συνάλλαγμα από τον τουρισμό που θα δώσει χρόνο και χρήμα για αποσυμπίεση της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει τώρα.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook